Οι φίλοι του ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι σχεδόν χωρίς αλκοόλ: κάποιοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν υψηλές τιμές για μια μπύρα, λίγοι έχουν προσπαθήσει να μεταφέρουν ποτό στα γήπεδα, αλλά οι περισσότεροι αποδέχονται απλώς ότι το ποτό είναι εκτός ορίων στο πρώτο Μουντιάλ που γίνεται σε μια μουσουλμανική χώρα.

Η FIFA άλλαξε πορεία στα μέσα Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα, και ανακοίνωσε ότι καμία αλκοολούχα μπύρα δεν θα πωλούνταν στα γήπεδα του Κατάρ όπου είναι αδίκημα να πίνεις αλκοόλ ή να μεθύσεις δημόσια.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός επιβίωσης στο Μουντιάλ: Η λίστα με τις απαγορεύσεις

Όπως αναφέρει το Reuters, ενώ η μπύρα είναι διαθέσιμη σε καθορισμένες ζώνες φιλάθλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε ορισμένα ξενοδοχεία, η ταλαιπωρία και το κόστος εύρεσης αλκοόλ — μισό λίτρο πωλείται για 50 ριάλι του Κατάρ (13,70 δολ) στις ζώνες φιλάθλων — είναι απλώς υπερβολικά πολλά για πολλούς υποστηρικτές από χώρες όπου η μπύρα είναι συνήθως μέρος της ρουτίνας μιας ημέρας με… αγώνα.

Διαβάστε επίσης – Μουντιάλ 2022: Τεχνολογία και παράδοση σε αρμονία

«Για μένα, είναι παράδοση να πίνω μια μπύρα, να παρακολουθώ έναν αγώνα, να απολαμβάνω το παιχνίδι με φίλους», είπε ο Stefaan Pacquee, ένας Βέλγος γιατρός που ταξίδεψε στο Κατάρ από το σπίτι του στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, καθώς πήγαινε σε ένα στάδιο πριν από το Βέλγιο.

Είπε ότι είχε την πρώτη του εμπειρία μπίρας και ποδοσφαίρου σε ηλικία 16 ετών με τον πατέρα του.

«Οπότε μου λείπει. Και δεν νομίζω ότι το Budweiser Zero θα το αντισταθμίσει αυτό. Αλλά hey, είμαστε εδώ, ο καιρός είναι όμορφος, είναι υπέροχη ατμόσφαιρα, είπε ο Pacquee.

«Στεγνό» κύπελλο

Ο οπαδός της Γερμανίας Κρίστιαν Κόπατς είπε ότι το αλκοόλ συχνά απαγορεύονταν σε αγώνες στη χώρα του που θεωρούνταν ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο βίας μεταξύ των οπαδών, επομένως το σε μεγάλο βαθμό «στεγνό» Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ήταν μια τεράστια προσαρμογή για αυτόν.

Είπε ότι παρατήρησε μια αλλαγή στην ατμόσφαιρα όπου, εκτός από μικρές αψιμαχίες μεταξύ μερικών οπαδών του Μεξικού και της Αργεντινής, δεν υπήρξαν αναφορές για βία, σε αντίθεση με το πρόβλημα που ξέσπασε στο Βέλγιο μετά τη νίκη του Μαρόκου και τις μάχες μεταξύ Αγγλίας και Ουαλίας.

«Πιστεύω ότι είναι πιο ειρηνικό. Δεν βλέπουμε αυτούς τους πολύ μεθυσμένους ανθρώπους και οι άνθρωποι είναι απλά φυσιολογικοί και χαρούμενοι», είπε ο Kopatsch πριν από την ισοπαλία 1-1 της Γερμανίας με την Ισπανία την Κυριακή.

«Μπορώ να κάνω χωρίς αλκοόλ για μια εβδομάδα», είπε.

Δεν αποδέχονται όλοι τους κανόνες

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Twitter δείχνει το προσωπικό ασφαλείας να αρπάζει ένα ζευγάρι κιάλια που μετατράπηκαν σε μυστικό μπουκάλι ποτού από έναν οπαδό του Μεξικού που

προσπαθούσε να μπει στον αγώνα της χώρας του με την Αργεντινή το Σάββατο, τον οποίο το Μεξικό έχασε με 2-0.
Αλλά οι περισσότεροι οπαδοί φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι, για αυτό το τουρνουά, οι παλιές συνήθειες θα πρέπει να τεθούν σε αναμονή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι