Η φετινή Μπενφίκα… χαλάει κόσμο: 12 νίκες και 1 ισοπαλία στο πρωτάθλημα με 37-7 γκολ και ένα ξεκάθαρο +8 από τη δεύτερη της βαθμολογίας Πόρτο. Και βέβαια το «μπαμ» των ομίλων του Champions League, τερματίζοντας πρώτη και αήττητη στο 8ο γκρουπ αφήνοντας 2η την Παρί και στο… Europa League κοτζάμ Γιουβέντους. Από τους προκριματικούς του καλοκαιριού ως τα «πιτς» της διακοπής, κάτι σε 24 νίκες και 3 ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις αν δεν χάσαμε το μέτρημα. Ένα μικρό ποδοσφαιρικό έργο τέχνης από τη Λουζιτανία με αγάπη.

Δεν παύει όμως να είναι Μπενφίκα. Την σέβεσαι, την εκτιμάς, δεν μπορείς όμως να την χωρέσεις στην elite λίστα διότι κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι το «ταβάνι». Μέχρι που ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και σε κάνει να σκέφτεσαι «άκου και μη μιλάς».

Έντσο Φερνάντες το «διαμαντάκι» της μεσαίας γραμμής που επιστράτευσε ο Λιονέλ Σκαλόνι από τη 2η αγωνιστική στις υπηρεσίες του Λιονέλ Μέσι για την Αργεντινή. Γκονζάλο Ράμος ο «πυραυλοκίνητος» σέντερ φορ που απόψε έβγαλε από το μαγικό του καπέλο ο Φερνάντο Σάντος θέλοντας να δώσει ένα γερό μάθημα στον «αυθάδη» Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πρώτος γεννημένος τον Ιανουάριο του 2001, ο δεύτερος τον Ιούνιο. Και οι δύο μαζί; Πλέον δύο γερές υποψηφιότητες για τον τίτλο του X-factor στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο του Κατάρ. Παίκτες που η Μπενφίκα έχει την ικανότητα όταν θα έρθει η ώρα να τους στείλει στο υψηλότερο επίπεδο ζητώντας… μια τράπεζα με ευρώ.

O Γκονζάλο Ράμος με το αποψινό του χατ τρικ κόντρα στους Ελβετούς -το πρώτο χατ τρικ που πέτυχε κάποιος στο ντεμπούτο ως βασικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τον Μίροσλαβ Κλόζε και το 2002 που ο Πορτογάλος ακόμη κυκλοφορούσε με πάνες- έφτασε φέτος τα 17 γκολ! Ο αγαπημένος μας Φερνάντο, φαίνεται πως ήξερε καλά τι έκανε αποφασίζοντας να αφήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο. Και πλέον πρέπει να έμαθε καλά και ο CR-7 πως αν θέλει στα αλήθεια να κατακτήσει τον τελευταίο τίτλο που λείπει από την λαμπερή του συλλογή, πρέπει να αφήσει στην άκρη το μεγάλο του «εγώ» και να σκεφτεί για τις επόμενες δώδεκα νύχτες το «εμείς».

Η Πορτογαλία έχει μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία. Πρωτίστως από τα… κυβικά της στον αγωνιστικό χώρο (το ρόστερ της αποτιμάται κάπου στο 1 δις ευρώ), κατ επέκταση και από το μονοπάτι που ακολουθεί: Στους «8» δεν θα αντιμετωπίσει ούτε τη Βραζιλία, ούτε την Αργεντινή, ούτε τους Γάλλους, ούτε κάποια άλλη μεγάλη φανέλα. Θα βρει το έξοχο Μαρόκο που ήδη γιορτάζει την υπέρβαση της ιστορίας του (στην ιστορία του όλη σε Μουντιάλ είχε 2 νίκες μέχρι φέτος, στο Κατάρ είναι αήττητο έχοντας στείλει… για ύπνο Βέλγους και Ισπανούς). Το δέλεαρ φαντάζει προφανές.

Στο μεταξύ το ακούς από πολλούς: Θα ήταν υπέροχο αυτό το Μουντιάλ να ολοκληρωθεί με μια παρτίδα Μέσι-Ρονάλντο όπως ακριβώς στην περίφημη φωτογραφία της Louis Vuitton. Δεν το αμφισβητεί κανείς. Που να μπορούσε όμως κάποιος να σκεφτεί ότι απόψε στη Λισαβόνα κάποιοι φαντάζονται ότι ένας τέτοιος τελικός θα είναι και Έντσο Φερνάντες vs Γκονζάλο Ράμος!

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport