Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές για τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύεται κατά 7 μονάδες βάσης στις 3,482%. Η απόδοση του διετούς σημειώνει άνοδο κατά 4 μονάδες βάσης στο 4,297%.

Η Fed προσπαθεί να διαχειριστεί τις επίμονες υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 και έχει αυξήσει τα επιτόκια συνολικά κατά 375 μονάδες βάσης κατά τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων διαδοχικών αυξήσεων κατά 75 μονάδες βάσης. Πολλοί επενδυτές ανησυχούν ότι αυτός ο ρυθμός θα οδηγούσε την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

Οι επενδυτές μελετούν πολύ προσεκτικά όλα τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται για να μπορέσουν να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις. Η Federal Reserve συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα και σε μεγάλο ποσοστό οι αγορές αναμένουν να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Στο μέτωπο των μάκρο, τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις επιδοματων ανεργίας έδειξαν μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ κινήθηκαν στο πλαίσιο των προβλέψεων του Dow Jones. Oι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων αυξήθηκαν κατά 4.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 230.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Αύριο αναμένονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού του Νοεμβρίου, ο οποίος μετρά τον πληθωρισμό χονδρικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους