Ανακάμπτουν στις διεθνείς αγορές οι τιμές του μαύρου χρυσού, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα θα ενισχύσει τη ζήτηση αλλά και από τις πληροφορίες ότι δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο καθυστερούν στην διέλευση τους προς τη Μεσόγειο από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας.

Η τιμή του Brent σημείωσε άνοδο κατά 1,76 δολάρια ή 2,28%  στα 78,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκε κατά 3 δολάρια ή 4,18% ή 4,18% στα 75,02 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα και νευρικότητα

Τόσο το brent όσο και το αμερικανικό αργό βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα της χρονιάς την Τετάρτη, διαγράφοντας όλα τα κέρδη που είχαν σημειωθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δυτικοί αξιωματούχοι βρίσκονταν σε συνομιλίες με Τούρκους ομολόγους τους για την επίλυση του ζητήματος ,που αφορά τις ουρές που έχουν σχηματίσει δεξαμενόπλοια στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι ουρές υποδηλώνουν ότι «η διαθέσιμη προσφορά από τη Μαύρη Θάλασσα έχει ήδη επηρεαστεί από τις δυτικές κυρώσεις», δήλωσε ο Tamas Varga της PVM.«Σε ένα υγιές οικονομικό κλίμα, μια τέτοια εξέλιξη θα ισοδυναμούσε με επιστροφή στα 100 δολάρια”.

Το κλίμα όμως επιβαρύνεται από τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση, την εξασθένηση της ζήτησης καυσίμων και την προοπτική περισσότερων αυξήσεων των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές