Μετά από πέντε ημέρες συνεχούς πτώσης, η αντίδραση τελικά ήρθε σήμερα στη Wall Street, η οποία κατάφερε να κλείσει θετικά, αλλά χωρίς να έχει απαλλαγεί από τις ανησυχίες για τις πιθανότητες ύφεσης, καθώς εντείνονται οι εκτιμήσεις για μια ακόμη μεγάλη κίνηση αύξησης επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,54% στις 33.780 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,75% στις 3.963 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,13% στις 11.082 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Βασσάλου (Goldman Sachs): Τα επιτόκια της Fed ήρθαν για να μείνουν

«Ισχυρό sell off»

«Είχαμε ένα ισχυρό sell off τις τελευταίες ημέρες και δεν χρειάζονται πολλά για να δημιουργηθούν ακόμη και οι βάσεις για ένα μέτριο ράλι», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής αναλυτής της LPL Financial, αναφερόμενος στις αιτήσεις ανεργίας της Πέμπτης -συγκεκριμένα στις συνεχιζόμενες αιτήσεις- ως τον πιθανό καταλύτη για την πορεία της αγοράς.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα θα αυξήσει το επιτόκιο δανεισμού της κατά μισή ποσοστιαία μονάδα και θα υποδείξει το στόχο τον οποίο θα θέσει ως ανώτατο όριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Bank of America. Σύμφωνη με τις προσδοκίες της αγοράς, η οικονομική ομάδα της τράπεζας βλέπει ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς που καθορίζει τα επιτόκια θα εγκρίνει μια κίνηση 0,5 ποσοστιαίας μονάδας που θα οδηγήσει το επιτόκιο της Fed στο εύρος-στόχο 4,25%-4,5%.

Τα επιτόκια

Ωστόσο, οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η μεγάλη αλλαγή θα είναι στον τρόπο με τον οποίο οι αξιωματούχοι αναμένουν να δουν τα επιτόκια να ανεβαίνουν και πόσο καιρό θα παραμείνουν αυξημένα. Η BofA πιστεύει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή μονάδα τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο, ακολουθούμενη από μια κίνηση κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, προτού κάνει παύση, οδηγώντας το τελικό επιτόκιο σε ένα εύρος 5%-5,25%.

Η προσοχή επίσης επικεντρώθηκε σήμερα στην αγορά εργασίας, η οποία συνεχίζει να επιδεικνύει ανθεκτικότητα παρά την προσπάθεια της Fed να τη επιβραδύνει. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας, εν τω μεταξύ, παρουσίασαν μικρή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας εμφάνισαν μια μικρή άνοδο την περασμένη εβδομάδα στις 230.000, ενώ οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, οι οποίες ανακοινώνονται με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, αυξήθηκαν κατά 62.000 στα 1,671 εκατομμύρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street