Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικοί δείκτες, παρά το γεγονός ότι τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφερε ότι Χονγκ Κονγκ εξετάζει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων έναντι του Covid, συμπεριλαμβανομένης της άρσης του κανόνα για τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και της χαλάρωσης των υποχρεωτικών τεστ για τις αφίξεις.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng έκλεισε υψηλότερα κατά 3,52% και ο δείκτης Hang Seng Tech πρόσθεσε περίπου 6% – κόντρα στην τάση της ευρύτερης περιοχής Ασίας, η οποία επιβαρύνθηκε από τους συνεχιζόμενους φόβους για ύφεση.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Component υποχώρησε κατά 0,254% και έκλεισε στις 11.389,79 μονάδες, ενώ ο Shanghai Composite παρέμεινε περίπου αμετάβλητος στις 3.197,35 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0,4% και έκλεισε στις 27.574,43 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε κατά 0,35% στις 1.941,50 μονάδες. Ο Kospi στη Νότια Κορέα έχασε 0,49% στις 2.371,08 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,75% στις 7.175,50 μονάδες.

Οι μετοχές που σχετίζονται με την επαναλειτουργία του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκαν καθώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πόλη εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει τον κανόνα για τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και να στραφεί σε rapid test για τις αφίξεις. Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι οι καραντίνες για τις στενές επαφές των κρουσμάτων Covid θα μπορούσαν να μειωθούν.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν άνοδο, με την Cathay Pacific να κερδίζει 3,4%, την Air China να ενισχύεται κατά 4,25%, την China Eastern Airlines να προσθέτει περισσότερο από 2% και την China Southern Airlines να κλείνει στο +3,33%.

Τα καζίνο σημείωσαν επίσης άνοδο, με την Wynn Macau να βρίσκεται στο +16%. Η MGM China αυξήθηκε κατά 10%, η Sands China ενισχύθηκε κατά 7,23% και η Galaxy Entertainment σημείωσε άνοδο 4,6%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η οικονομία της Ιαπωνίας σημείωσε συρρίκνωση 0,8% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, με την αναθεωρημένη μέτρηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος να ξεπερνά τις προσδοκίες για συρρίκνωση 1,1%. Η πρώτη προκαταρκτική εκτίμηση της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο ήταν μείωση 1,2%.

Η χώρα ανέφερε επίσης έλλειμμα 64,1 δισ. γεν (469,3 εκατ. δολάρια) στο μη προσαρμοσμένο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Η μέτρηση έπεσε σημαντικά έξω από τις εκτιμήσεις για πλεόνασμα 623,4 δισ. γεν σε ξεχωριστή δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές