Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας πραγματοποίησεο Βρετανός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Leo Docherty, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Matthew Lodge, τον στρατιωτικό ακόλουθο Captain of Royal Navy, κ. Alex Bush, τον εμπορικό ακόλουθο κ. Σωτήρη Λεοντάρη και τον Εμπορικό Διευθυντή της BAE Systems Ελλάδος κ. Αθανάσιο Στάμου.

Όπως τονίστηκε, κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο της ONEX Shipyards & Technologies Group κ. Πάνο Ξενοκωστα, τους επικεφαλής των Αμυντικών Πρωτοβουλιών του Ομίλου ΟΝΕΧ, τους επικεφαλής της ONEX Elefsis Shipyards και στελέχη της ONEX Elefsis Naval & Maritime, σχετικά με τις δραστηριότητες του Ομίλου, το επιχειρηματικό πλάνο που σχετίζεται με την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων και τις παραγωγικές δυνατότητες αυτών.

Διαβάστε επίσης: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των ελληνικών ναυπηγείων στη διεθνή αγορά

Ξενάγηση στους βιομηχανικούς χώρους

Κατόπιν ο κ. Docherty μετέβη στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων όπου ξεναγήθηκε στους βιομηχανικούς χώρους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τεχνικό προσωπικό και στελέχη του Ομίλου. Σημαντικό μέρος της ξενάγησης αφιερώθηκε στην μακρόχρονη και δυναμική παρουσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε αμυντικά προγράμματα, με τον κ. Docherty να επιθεωρεί εν εξελίξει προγράμματα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ). Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα ναυπήγησης νέων ΤΠΚ για το ΠΝ.

Το πλάνο της ONEX

Με το πλάνο του Ομίλου ONEX, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα είναι σύντομα σε θέση να αναλάβουν σημαντικά έργα, τόσο στο εμπορικό όσο και στο αμυντικό σκέλος, έχοντας σαν εφαλτήριο την σημαντική Βρετανική τεχνογνωσία που αποκτήθηκε αναβαθμίζοντας τις παραγωγικές δυνατότητες των Ναυπηγείων προς όφελος τόσο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού όσο και των στόλων άλλων συμμαχικών Χωρών. Ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Leo Docherty, κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στους χώρους του Ναυπηγείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των προγραμμάτων του Ελληνικού Ναυτικού, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνέχεια τους στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια