Στις 9 Δεκεμβρίου, η Gridless Compute ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες και σχολίασε πώς οι υδροηλεκτρικές τους εγκαταστάσεις εξόρυξης Bitcoin (BTC) τροφοδοτούν έναν ολόκληρο αγροτικό οικισμό, ενώ μειώνουν επίσης τις τιμές ενέργειας για 2.000 άτομα, που ισοδυναμούν με 500 οικογένειες. Σύμφωνα με το tweet, το κόστος μειώνεται από 10 δολ. τον μήνα σε 4 δολάρια. Και όλα αυτά διασφαλίζοντας παράλληλα το υποκείμενο δίκτυο blockchain του BTC.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το έργο μοιράστηκε επίσης τα αποτελέσματα ενός επιτυχημένου γύρου χρηματοδότησης 2 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής τη VC Stillmark and Blocks, τη μητρική εταιρεία των CashApp and Square.

Διαβάστε επίσης – Bitcoin: Περισσότερο ψηφιακό πετρέλαιο, παρά ψηφιακός χρυσός

Διαφοροποίηση της εξόρυξης

Σύμφωνα με την Gridless, τα κεφάλαια από αυτόν τον γύρο θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω επέκταση των ορυχείων BTC στις αφρικανικές αγορές, προμηθεύοντας παράλληλα τις αγροτικές κοινότητες με προσβάσιμη ενέργεια.

Ο Erik Hersman, Διευθύνων Σύμβουλος της Gridless, είπε ότι ενώ η εξόρυξη BTC είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, η Αφρική έχει μεγάλες ευκαιρίες για διαφοροποίηση της εξόρυξης. Τόνισε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι άφθονες στην ήπειρο.

«Αυτό παρουσιάζει εξαιρετικές δυνατότητες για κέρδη τόσο για τους παραγωγούς ενέργειας όσο και για τους εξορύκτες, καθώς και την ικανότητα να έχει πραγματικό θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες όπου χρησιμοποιείται».

Ο Miles Suter, μια ενεργή προσωπικότητα στην κοινότητα BTC και επικεφαλής της CashApp, επισκέφτηκε έναν από τους τόπους εξόρυξης στην αγροτική Κένυα. Ο Suter τόνισε την πτυχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του έργου, καθώς η εξόρυξη BTC έχει προηγουμένως υποβληθεί σε μεγάλο έλεγχο για τις σκληρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της.

Όπως επίσημαίνει το cointelegraph.com η δραστηριότητα κρυπτογράφησης στην αφρικανική ήπειρο κερδίζει δυναμική τον τελευταίο χρόνο.

Αυτό συμβαίνει σε τέτοιο μεγάλο βαθμό, ώστε αναγκάστηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρόσφατα να ζητήσει αυστηρότερη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων στην Αφρική.

Επιπλέον, νέες συνεργασίες κατέστησαν δυνατές τις διασυνοριακές πληρωμές μεταξύ πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, στέλνοντας κεφάλαια στη Νιγηρία, την Γκάνα και την Κένυα μέσω του Δικτύου BTC Lightning.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News