Ένα «πορτοφόλι» hardware για την εκτός σύνδεσης (offline) αποθήκευση κρυπτονομισμάτων παρουσίασε ο Tony Fadell, επιφανής επιστήμονας της Silicon Valley και γνωστός ως ο πατέρας του iPod.

Ο 53χρονος σήμερα Fadell, πέρασε σχεδόν μια δεκαετία στην Apple υπό τον Στιβ Τζομπς, όπου επέβλεψε το σχεδιασμό της φορητής συσκευής αναπαραγωγής μουσικής και αργότερα βοήθησε στη δημιουργία της πιο γνωστής συσκευής της εταιρείας, του iPhone.

Μετά την αποχώρησή του από την Apple το 2008, ξεκίνησε τη Nest Labs, μια εταιρεία έξυπνων οικιακών συσκευών. Η Nest εξαγοράστηκε αργότερα από τον τεχνολογικό γίγαντα Google για 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τώρα ο Fadell συνεργάστηκε με τη Ledger, τη γαλλική εταιρεία τεχνολογίας, για να σχεδιάσει ένα νέο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων εκτός σύνδεσης.

Διαβάστε επίσης – Στα σκαριά το νέο… «Ταμείο Ανάκαμψης» των crypto

Τα πολύπλοκα κλειδιά

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων απαιτεί τη χρήση πολύπλοκων κρυπτογραφικών κλειδιών, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εξουσιοδότηση συναλλαγών. Αυτά τα κλειδιά συνήθως αποθηκεύονται στο διαδίκτυο, για παράδειγμα με μια ηλεκτρονική ανταλλαγή, η οποία μπορεί να τα κάνει πιο επιρρεπή σε πειρατεία ή κλοπή.

Η πρόσφατη κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, από το οποίο «εξαφανίστηκαν» περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια κεφαλαίων πελατών , προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες εκτός σύνδεσης ή «αυτοεπιμέλειας», όπως το Ledger.

Διαβάστε επίσης – Κρυπτονομίσματα: Η κατάρρευση του FXT και τα χαμένα δισεκατομμύρια

Τα προηγούμενα μοντέλα που κυκλοφόρησε η Ledger, όπως το Nano S, είχαν σχήμα USB memory stick. Το νέο σχέδιο της Fadell, το Ledger Stax, είναι μια συσκευή μεγέθους πιστωτικής κάρτας που διαθέτει καμπύλη ράχη και οθόνη ηλεκτρονικής μελάνης.

Το Ledger Stax θα πωλείται προς 279 δολάρια στο διαδίκτυο από τις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News