Άρχισαν την  Τρίτη οι απολύσεις στο εταιρικό και τεχνολογικό εργατικό δυναμικό της Amazon, στο πλαίσιο των προσπαθειών του διευθύνοντος συμβούλου Andy Jassy, να περιορίσει το λειτουργικό κόστος.

Σύμφωνα με αναρτήσεις υπαλλήλων LinkedIn, η εταιρεία ειδοποίησε τους εργαζομένους σε διάφορα τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Alexa και της μονάδας τυχερών παιχνιδιών cloud Luna, ότι απολύθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα πριν οι New York Times , έγραψαν ότι η Amazon σκοπεύει να προχωρήσει στην περικοπή περίπου 10.000 θέσεων εργασίας.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, η Amazon δεν είχε στείλει καμία ανακοίνωση σε ολόκληρη την εταιρεία σχετικά με τις προγραμματισμένες απολύσεις, οι οποίες προκάλεσαν απογοήτευση στους εργαζομένους, σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το CNBC. Εκπρόσωποι της εταιρείας αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Amazon έχασε 1 τρισ. δολ. από την αξία της

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Amazon άρχισε επίσης να απολύει ορισμένους συμβασιούχους υπαλλήλους της.

Διαβάστε επίσης: Η Amazon «κτίζει» το εργοστάσιο των δορυφόρων του Project Kuiper

Επιθετικές περικοπές

Ο Jassy έχει περιορίσει επιθετικά τα έξοδα σε ολόκληρη την εταιρεία τους τελευταίους μήνες καθώς κοιτάζει την αποδυνάμωση της οικονομίας και την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις λιανικές της δραστηριότητες. Προηγουμένως, η εταιρεία δήλωσε ότι θα διακόψει τις προσλήψεις στο εταιρικό της εργατικό δυναμικό και έχει σταματήσει ορισμένα πειραματικά έργα, ενώ επέλεξε να κλείσει, να καθυστερήσει ή να ακυρώσει νέες τοποθεσίες αποθήκευσης.

Μέχρι τώρα, είχε καταφέρει να αποφύγει τις μαζικές απολύσεις, προσφέροντας στους υπαλλήλους που επηρεάστηκαν από το κλείσιμο έργων την ευκαιρία να μεταφερθούν σε άλλα τμήματα της εταιρείας.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύουν μια έντονη ανατροπή για την Amazon, η οποία πριν από λιγότερο από ένα χρόνο δεν μπορούσε να βρει αρκετούς εργαζομένους για να διατηρήσει τις αποθήκες της στελεχωμένες σε μια καυτή αγορά εργασίας και βρισκόταν ακόμη στη μέση ενός ξεφαντώματος προσλήψεων που τροφοδοτήθηκε από την πανδημία. Σχεδόν διπλασίασε το εργατικό δυναμικό της μεταξύ του τέλους του 2019 και του τέλους του 2021 από 798.000 υπαλλήλους παγκοσμίως σε 1,6 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία