Ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσφέρει τώρα η Amazon, καθώς αναζητά τρόπους να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της πέρα ​​από τις μαζικές απολύσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που αποκαλύπτει το CNBC, προσφορές «εθελούσιας αποχώρησης» στάλθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη σε ορισμένα τμήματα.

Σε αντάλλαγμα για την αποχώρηση από την εταιρεία, η Amazon θα παρέχει στους υπαλλήλους μια «κατ′ αποκοπή» αποζημίωση απόλυσης ίση με τρεις μήνες αμοιβής, συν μία εβδομάδα μισθού για κάθε έξι μήνες θητείας στην εταιρεία, αναφέρουν τα έγγραφα. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν επίσης εβδομαδιαία αποζημίωση για 12 εβδομάδες, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιστάθμιση των ασφαλίστρων COBRA και η ασφάλισή τους θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης – Amazon: Αρχισαν οι απολύσεις – Από τη φρενίτιδα προσλήψεων στις περικοπές

Οι προθεσμίες

Οι εργαζόμενοι έχουν προθεσμία έως τις 29 Νοεμβρίου για να παραιτηθούν και έχουν προθεσμία έως τις 5 Δεκεμβρίου για να αποσύρουν την αίτησή τους εάν αλλάξουν γνώμη, αναφέρουν τα έγγραφα. Η Amazon θα ενημερώσει τους εργαζομένους τον επόμενο μήνα ότι η παραίτησή τους έγινε δεκτή και η τελευταία ημέρα απασχόλησής τους θα είναι η 23η Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα εθελοντικής απόλυσης είναι ένα «πρώτο βήμα» για την επανευθυγράμμιση των επιχειρήσεων εντός της Amazon, αναφέρουν τα έγγραφα, υποδεικνύοντας ότι τα τμήματα θα μπορούσαν να υποστούν απολύσεις στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Amazon έχασε 1 τρισ. δολ. από την αξία της

Η Amazon ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να συμφωνήσουν με την διαδικασία καθώς ο CEO Andy Jassy εντείνει τις προσπάθειες για να περιορίσει το κόστος σε ολόκληρη την εταιρεία.

Ρεκόρ απολύσεων

Αυτή την εβδομάδα, η Amazon ξεκίνησε τις μεγαλύτερες περικοπές εργατικού δυναμικού στην 28χρονη ιστορία της.

Ο επικεφαλής υλικού της Amazon, Ντέιβ Λιμπ , δήλωσε την Τετάρτη ότι η εταιρεία άρχισε να απολύει υπαλλήλους στη μονάδα συσκευών και υλικού της. Μέχρι στιγμής, οι εργαζόμενοι στα τμήματα τυχερών παιχνιδιών cloud της Amazon Alexa και Luna φαίνεται να έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τις περικοπές θέσεων εργασίας.

Η Amazon αναμένεται να περικόψει έως και 10.000 θέσεις εργασίας, αν και ο συνολικός αριθμός παραμένει ρευστός επειδή οι αποφάσεις λαμβάνονται ανά επιχείρηση, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Οι κυλιόμενες ανακοινώσεις απολύσεων, οι οποίες συνεχίζονται ακόμη, έχουν αφήσει ορισμένους υπαλλήλους εντός της Amazon απογοητευμένους, επειδή η εταιρεία δεν έχει ακόμη στείλει μια ειδοποίηση σε όλη την εταιρεία σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας, δήλωσε στο CNBC άτομο που γνωρίζει το θέμα .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Big Tech: Νέος πυρετός του χρυσού – Στόχος η κορυφή στην τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Ο πυρετός του χρυσού καταλαμβάνει τις Big Tech: Στόχος η κορυφή στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι περισσότεροι παίκτες της Silicon Valley προετοιμάζουν εδώ και χρόνια προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης - Η κυκλοφορία του ChatGPT σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του αγώνα

Μπορεί ο Αλγόριθμος να είναι ηθικός, δίκαιος, διαφανής, να δικάζει και να διοικεί;
Academia |

Μπορεί ο Αλγόριθμος να είναι ηθικός, δίκαιος, διαφανής, να δικάζει και να διοικεί;

Ο «παρο­ξυσμός αισιοδοξίας» για την Τεχνητή Νοημοσύνη συνοδεύεται όμως και από έντονους προβληματισμούς για τους όρους, τα όρια και τις επιπτώσεις της ανάθεσης ανθρωπίνων δραστηριοτήτων σε τέτοια συστήματα.