«Όχι, Alexa, μη!» φώναξε έντρομη η μητέρα όταν άκουσε τον ψηφιακό βοηθό της Amazon να προτείνει στην κόρη της παιχνίδια ηλεκτροπληξίας.

Το δεκάχρονο κορίτσι ζήτησε από το μηχάνημα να της δώσει μια «πρόκληση» για να περάσει την ώρα της.

«Βάλε έναν φορτιστή στην πρίζα μέχρι τη μέση και μετά ακούμπησε ένα κέρμα στα εκτεθειμένα δόντια του φις» ήταν η πρόταση της Alexa.

Η μητέρα του κοριτσιού, Κρίστιν Λίβνταλ, έμεινε εμβρόντητη αλλά πρόλαβε να παρέμβει. Δήλωσε πάντως στο Twitter ότι η κόρη της «είναι πολύ έξυπνη για να κάνει κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με το BBC, ο ψηφιακός βοηθός της Amazon είχε βρει στο Διαδίκτυο τη λεγόμενη «πρόκληση του κέρματος», η οποία κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο στο TikTok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

To επικίνδυνο παιχνίδι έχει μάλιστα θορυβήσει τις αρχές λόγω του κινδύνου ηλεκτροπληξίας. «Μπορεί να χάσεις δάχτυλα, παλάμες, χέρια» είχε δηλώσει πέρυσι στην εφημερίδα The Press του Γιόρκσαϊρ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Μάικλ Κλάσκερ.

Η Amazon ενημερώθηκε για το περιστατικό από το BBC και διαβεβαίωσε ότι ενημέρωσε το λογισμικό της Alexa ώστε να μην προτείνει παρόμοιες δραστηριότητες στο μέλλον.

«Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών βρίσκεται στην καρδιά όσων κάνουμε και η Alexa είναι σχεδιασμένη να προσφέρει ακριβείς, σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες στους πελάτες μας» είπε η εταιρεία.

«Μόλις ενημερωθήκαμε για το λάθος λάβαμε άμεσα μέτρα για να το διορθώσουμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες