Ήπια πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τη συνεδρίαση της Fed και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 2,58%, οδηγώντας τις απώλειες στην περιοχή, ενώ απώλειες 4,42% σημείωσε ο δείκτης Hang Seng Tech.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με πτώση 0,45% και διαμορφώθηκε στις 7.180,8 μονάδες. Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,21% και έκλεισε στις 27.842,33 μονάδες, ενώ ο Topix διολίσθησε κατά 0,22% στις 1.957,33 μονάδες.

Ο νοτιοκορεατικός δείκτης αναφοράς Kospi έκλεισε με πτώση 0,67% στις 2.373,02 μονάδες και ο Kosdaq υποχώρησε κατά 0,59% στις 715,22 μονάδες. Ο Ο Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας έχασε 0,63% και ο Shenzhen Component σημείωσε πτώση 0,478%.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει τη διήμερη συνεδρίασή της την Τρίτη. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ευρέως ότι θα αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Πληθωρισμός

Η τελευταία μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ είναι επίσης προγραμματισμένη για την Τρίτη. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,3% τον Νοέμβριο.

Την ίδια ώρα, η Κίνα ενδέχεται να καταργήσει τις απαιτήσεις καραντίνας για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ που ταξιδεύουν στην ηπειρωτική χώρα πριν από το σεληνιακό νέο έτος τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο της τελευταίας σειράς μέτρων επαναλειτουργίας, σύμφωνα με τη South China Morning Post.

Η πρόταση θα αποτελέσει μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος “μεγάλης κλίμακας”, το οποίο, όπως δήλωσαν δύο πηγές από την ηπειρωτική χώρα στην SCMP, θα μπορούσε να έχει “καλές πιθανότητες” να ξεκινήσει πριν από την ανάπαυλα του Σεληνιακού Νέου Έτους που αρχίζει στις 22 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές