Σε αναβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της Κίνας το 2023, προχώρησε η Morgan Stanley, την Τρίτη.

Ο οίκος αύξησε την πρόβλεψή του για το ΑΕΠ της Κίνας το 2023 στο 5,4% από 5%.

Διαβάστε επίσης: Morgan Stanley: Οι επιπτώσεις των κυβερνητικών προτάσεων για τις τράπεζες

Νωρίτερα η ανάκαμψη

Η Morgan Stanley αύξησε τις προοπτικές της για την οικονομία της Κίνας το 2023, προβλέποντας ότι η ανάκαμψη της δραστηριότητας θα έρθει νωρίτερα και θα είναι εντονότερη από ό,τι αναμενόταν.

Διαβάστε επίσης: Morgan Stanley: Απέλυσε το 2% του εργατικού της δυναμικού

«Προηγουμένως περιμέναμε ότι η ανάκαμψη της δραστηριότητας θα ξεκινούσε από τα τέλη του δεύτερου τριμήνου του 2023. Τώρα προβλέπουμε ότι η κινητικότητα θα βελτιωθεί από τις αρχές Μαρτίου», αναφέρει η Morgan Stanley, προσθέτοντας ότι ο οίκος αναμένει να δει μια «ταχύτερη και εντονότερη αύξηση της κινητικότητας» να αντανακλάται στην οικονομία από το δεύτερο τρίμηνο.

Η αναβάθμιση των προοπτικών έρχεται αφού η Morgan Stanley αύξησε την αξιολόγηση σύστασης για τις κινεζικές μετοχές σε overweight από equal-weight νωρίτερα αυτό το μήνα, λόγω της αισιοδοξίας για την επαναλειτουργία της αγοράς, σηματοδοτώντας το τέλος μιας στάσης που διατηρούσε για σχεδόν δύο χρόνια η κινεζική κυβέρνηση.

«Από τη δική μας οπτική γωνία, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναλαμβάνουν συντονισμένη δράση για την ενίσχυση της ανάπτυξης σε όλα τα μέτωπα», τονίζει ο οίκος στο σημείωμα του. «Είναι η πρώτη φορά από το 2019 όπου οι εγχώριες μακροοικονομικές πολιτικές και η διαχείριση του Covid ευθυγραμμίζονται στη στήριξη της αναπτυξιακής ανάκαμψης, αντί να λειτουργούν ως αντίρροπες δυνάμεις».

Επιπλέον, η Κίνα επεξεργάζεται ένα πακέτο κινήτρων αξίας άνω των 143 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της βιομηχανίας ημιαγωγών της, το οποίο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά πακέτα κινήτρων που έχουν διατεθεί ποτέ.

Υποτιμημένο γουάν

Η Morgan Stanley θεωρεί επίσης ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες της Κίνας είναι υποτιμημένες.

«Στο FX, δεν πιστεύουμε ότι η αγορά τιμολογεί ακόμη πλήρως το εμπόριο επαναλειτουργίας», ανέφερε το σημείωμα της εταιρείας.

«Δεδομένης της πρόσφατης ανατίμησης του γουάν, οι επενδυτές έχουν τώρα μεγαλύτερο κίνητρο να μετατρέψουν, ειδικά πριν από την κινεζική Πρωτοχρονιά, όταν πρέπει να πληρώσουν μισθούς και μπόνους», τονίζουν χαρακτηριστικά οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή