Αύξηση παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της ΕΛΒΕ ΑΕ στο εννεάμηνο του 2022, γεγονός που οφείλεται στις περισσότερες εκτελεσμένες συμβάσεις (σε στολές εργασίας) σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε επίπεδο Ομίλου υπάρχει μικρότερη αύξηση πωλήσεων λόγω της μείωσης των πωλήσεων της πρώην θυγατρικής ΛΗΤΩ ΑΕ σε επίπεδο ενιαμήνου κατά 2,8 %. Σημειώνεται ότι η πρώην θυγατρική ΛΗΤΩ Α.Ε. σταμάτησε να ενοποιείται στις 13/10/2022.

Διαβάστε επίσης – ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Αύξηση πωλήσεων κατά 17% στο εννεάμηνο 2022

Μείωση κερδών προ φόρων

Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης των κερδών προ φόρων της εταιρίας οφείλεται στα αποτελέσματα του χαρτοφυλακίου της, καθώς στο φετινό εννεάμηνο το χαρτοφυλάκιο είχε ζημίες επενδύσεων ύψους 387 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 274 χιλ. ευρώ το περσινό εννεάμηνο.

Ο συνολικός καθαρός δανεισμός (ήτοι δάνεια μείον διαθέσιμα) του Ομίλου ανήλθε την 30/9/2022 σε 1,2 εκατ. ευρώ. Η εταιρία δεν είχε τραπεζικό δανεισμό στις 30/9/2022, ενώ διατηρούσε διαθέσιμα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ και χαρτοφυλάκιο διαπραγματεύσιμων χρεογράφων (αμοιβαία κεφάλαια και εταιρικά ομόλογα) αξίας 3,33 εκατ. ευρώ, για τα οποία υπάρχει δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης.

Η εταιρία αναμένει αύξηση κύκλου εργασιών σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις