Αυξημένο κύκλο εργασιών κατέγραψε η ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ Α.Ε. το εννιάμηνο του 2022 έναντι του αντίστοιχου εννιαμήνου του 2021. Στον αντίποδα, τα κέρδη μετά από φόρους και αποσβέσεις σημείωσαν μείωση.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία, η οποία επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση ότι η Διοίκηση της Εταιρείας παρακολουθεί σε συστηματική βάση τις εξελίξεις του ενεργειακού προβλήματος λόγω του πολέμου στη Ουκρανία και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών που κρίνονται αναγκαίες και ενδεδειγμένες, προκειμένου να διασφαλισθεί η επιχειρηματική της συνέχεια, η απρόσκοπτη λειτουργία της και ο περιορισμός των αρνητικών συνεπειών στο μικρότερο δυνατό βαθμό.

Προοπτικές

Με βάση τα δεδομένα που ισχύουν κατά τον χρόνο σύνταξης της παρούσας, οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία δεν έχουν επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας και εκτιμά ότι δεν θα επηρεάσουν την λήξη της τρέχουσας χρήσης όσον αφορά τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη της εταιρίας. Παρόλα αυτά η Διοίκηση της εταιρείας τηρεί επιφυλακτική στάση αναφορικά με τις πιθανές μελλοντικές επιπτώσεις που θα προκληθούν από ενδεχόμενη επιδείνωση τους.

Η πρώτη εμφάνιση της εταιρίας ανάγεται στο έτος 1927, όταν συνεστήθη η Ομόρρυθμος Εταιρία “Στύλογλου – Εφραίμογλου & ΣΙΑ” και αναγέρθηκε το πρώτο υφαντήριο στον ίδιο χώρο, όπου βρίσκεται και τώρα το βιομηχανικό της συγκρότημα. Ιδρυτές της ήταν δύο οικογένειες που έφερναν από τον τόπο καταγωγής του, τη Σπάρτη Μ. Ασίας, εμπειρίες και γνώσεις κυρίως από την παραγωγή και εμπορία ταπήτων.

Το έτος 1933, η εταιρία διευρύνθηκε με την είσοδο νέων συνεταίρων ειδικών στο ανδρικό ύφασμα. Με τη νέα της μορφή ειδικεύθηκε στην παραγωγή μάλλινων ανδρικών υφασμάτων (κασμήρια), που με τις επωνυμίες “ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ” και “ΣΤΕΡΛΙΝΑ” έγιναν γνωστά και κατέκτησαν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού λόγω της υψηλής ποιότητας κατασκευής τους.

Το έτος 1975 μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρία και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Από την ίδρυσή της έως σήμερα η εταιρία προμηθεύει την ελληνική και διεθνή αγορά με υψηλής ποιότητας υφάσματα δίνοντας προσοχή στη λεπτομέρεια και στην τελειοποίηση των προϊόντων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις