Για τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, την αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, αλλά και το ενδιαφέρον γαλλικών επιχειρήσεων να επενδύσουν στη χώρα μας, συζήτησαν εκπρόσωποι της ελληνικής και γαλλικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 2ου ελληνογαλλικού επιχειρηματικού – επενδυτικού Φόρουμ που διοργάνωσε στο Παρίσι το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Διαβάστε επίσης: Manager of the Year 2022, ο Παναγιώτης Τσινάβος

Κατά τις εργασίες του φόρουμ, ξετυλίχθηκε το πλέγμα της διμερούς συνεργασίας, αναδείχθηκαν νέες επενδυτικές ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρει η Ελλάδα για τις γαλλικές επιχειρήσεις, ενώ διερευνήθηκε η περαιτέρω οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε μια σειρά κρίσιμων τομέων, όπως η ενέργεια με έμφαση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υποδομές, οι μεταφορές, η ψηφιοποίηση της οικονομίας, οι νέες τεχνολογίες, ο τουρισμός, η ναυτιλία, η άμυνα και η ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Εορταστικό ωράριο: Πότε θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ο Αν. Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Γαλλίας Olivier BECHT έστειλε σαφές μήνυμα στις γαλλικές επιχειρήσεις ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσουν στην Ελλάδα και ότι υπάρχουν «πολύ καλές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας». Χαρτογραφώντας το επενδυτικό τοπίο στην Ελλάδα, ο Γάλλος αν. υπουργός αναφέρθηκε στους τομείς των υποδομών, του τουρισμού, του περιβάλλοντος, των ηλεκτρικών δικτύων, της τεχνολογίας, με έμφαση τις ψηφιακές και της ναυτιλίας. Αντίστοιχα, απηύθυνε μήνυμα στις ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη Γαλλία, λέγοντας ότι υπάρχουν πολύ καλές επενδυτικές ευκαιρίες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, παρουσιάστηκαν δράσεις και συνεργασίες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών στους αντίστοιχους τομείς.

Συμμετοχή 50 ελληνικών εταιρειών

Στο φόρουμ παρευρέθηκαν πάνω από 300 συμμετέχοντες, με την ελληνική επιχειρηματικότητα να εκπροσωπείται από 50 ελληνικές εταιρείες κι η γαλλική με εκπροσώπους από περισσότερες από 150 γαλλικές επιχειρήσεις, οργανισμούς, τοπικά επιμελητήρια, συνδέσμους..

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 45 Β2Gs με υψηλόβαθμα στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων καλύπτοντας όλους τους τομείς στρατηγικής σημασίας, όπως η ενέργεια με έμφαση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υποδομές, οι μεταφορές, η ψηφιοποίηση της οικονομίας, οι νέες τεχνολογίες, ο τουρισμός, η ναυτιλία, η άμυνα και η ασφάλεια, αλλά κι αντίστοιχα μεγάλος αριθμός b2bs, μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εκπροσώπων.

Σημειώνεται πως το ελληνογαλλικό επιχειρηματικό-επενδυτικό φόρουμ εγκαινιάστηκε το 2020 με στόχο τη διεύρυνση της ελληνογαλλικής συνεργασίας σε σειρά κρίσιμων τομέων της οικονομίας και την προώθηση κοινών εγχειρημάτων μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών και λόγω της πανδημίας, το 2021 δεν είχε πραγματοποιηθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις