Λίγες ώρες έμειναν για να μάθουμε τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Αργεντινή και Γαλλία διεκδικούν στο Λουσαΐλ το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας τους. Θα καταφέρει ο Λιονέλ Μέσι να εκπληρώσει το απωθημένο του ή ο Κίλιαν Εμπαπέ και η παρέα του θα βάλουν ταφόπλακα στο όνειρό του;

Οι δύο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα στον μεγάλο τελικό του Κατάρ και to10.gr σας παρουσιάζει όσα θέλετε να ξέρετε γι’ αυτούς μέσα από τη… γλώσσα των αριθμών.

Κίλιαν Εμπαπέ: Man on a mission

Διεθνείς συμμετοχές

  • Μέσι: 171 εμφανίσεις, 96 γκολ, 55 ασίστ / 105 νίκες, 39 ισοπαλίες, 27 ήττες
  • Εμπαπέ: 65 εμφανίσεις, 33 γκολ, 23 ασίστ / 39 νίκες, 16 ισοπαλίες, 10 ήττες

Συμμετοχές σε Μουντιάλ

  • Μέσι: 25 εμφανίσεις, 11 γκολ, 8 ασίστ / 16 νίκες, 4 ισοπαλίες, 5 ήττες
  • Εμπαπέ: 13 εμφανίσεις, 9 γκολ, 2 ασίστ / 11 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα

Τα πεπραγμένα τους στο Κατάρ:

  • Μέσι: 5 γκολ, 3 ασίστ
  • Εμπαπέ: 5 γκολ, 2 ασίστ

O Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ της Αργεντινής σε Παγκόσμια Κύπελλα καθώς έφτασε τα 11 γκολ και άφησε πίσω του τον Μπατιστούτα με 10, ενώ ο Εμπαπέ έχει πετύχει 9 γκολ ήδη, παρ’ ότι είναι μόλις 24 ετών (για την ακρίβεια τα κλείνει στις 20 του μηνός) και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Φοντέν ο οποίος έχει 13.

Οι κορυφαίοι σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ

  1. Κλόζε 16
  2. Ρονάλντο 15
  3. Γκερντ Μίλερ 14
  4. Φοντέν 13
  5. Πελέ 12
  6. Μέσι, Κλίνσμαν, Κότσις 11

Το πρώτο ραντεβού

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους θα τα… πουν σε αγώνα Μουντιάλ. Αργεντινή και Γαλλία είχαν συναντηθεί για τη φάση των «16» στο τουρνουά της Ρωσίας. Σε ένα χορταστικό ματς οι «μπλε» είχαν επικρατήσει με 4-3, στον δρόμο προς την κορυφή του κόσμου. Σε εκείνο το ματς ο Εμπαπέ είχε σκοράρει δύο φορές, «φωνάζοντας» ουσιαστικά πως είναι το next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ενώ ο Μέσι είχε περιοριστεί σε δύο ασίστ.

Χωρίς αύριο για τον Μέσι

Αυτή θα είναι η τελευταία εμφάνιση του Μέσι σε Μουντιάλ ενώ πιθανότατα θα είναι και το Last dance του αρχηγού της «αλμπισελέστε» με το εθνόσημο. Έχει ήδη έναν χαμένο τελικό το 2014 από τη Γερμανία και απόψε θα παίξει τα… ρέστα του. Τόσο για εκείνον όσο και για τα εκατομμύρια των Αργεντινών σε όλον τον κόσμο που ζουν για τη στιγμή που θα τον δουν να σηκώνει την κούπα λυτρωμένος.

Από την άλλη, ο Εμπαπέ έχει ήδη κατακτήσει το τρόπαιο διώχνοντας θεωρητικά το όποιο βάρος από πάνω του και θέλει δύο μέρες πριν κλείσει τα 24 του να προσθέσει ένα ακόμη στη συλλογή του. Κι αν δεν τα καταφέρει, το σίγουρο είναι ότι θα έχει αρκετές ακόμη ευκαιρίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport