Την ήπια άνοδο από το πρωί συντηρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών στην έναρξη μιας εβδομάδας στην οποία ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων η συναλλακτική δραστηριότητα αναμένεται να είναι περιορισμένη. Για του λόγου το αληθές σε αυτό το πλαίσιο κινείται σήμερα ο τζίρος στη Λεωφόρο Αθηνών καθώς είναι εμφανής η απουσία των επενδυτών. Ερχόμενο από μια εβδομάδα στην οποία κατέγραψε απώλειες της τάξεως του -0,45%, οι χαμηλοί τζίροι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτες για να υπάρξει το λεγόμενο Santa Rally (ράλι των χρηματιστηρίων στην διάρκεια των Χριστουγέννων). Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του 2022, στο τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του της χρονιάς η ελληνική αγορά έχει καταγράψει κέρδη στις εννέα από τις 12 εβδομάδες. Στις τρεις αυτές πτωτικές εβδομάδες το «κοντέρ» έγραψε -0,88%, -1,49% και -0,45%. Σε μια ημέρα κατά την οποία ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες για το νέο μέτρο στήριξης των νοικοκυριών μέσω του Market Pass, όπως και στην Ευρώπη έτσι και στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν υπάρχει διάθεση για μεγάλα ανοίγματα.

«Περιήγηση» πέριξ των 915 μονάδων

Ο Γενικός δείκτης  σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,38% και διαπραγματεύεται πέριξ των 915 μονάδων. Ο τζίρος βρίσκεται σε απογοητευτικά έως απελπιστικά επίπεδα διαμορφούμενος στα 17 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να έχει ανέλθει στα 5 εκατ. μετοχές. Χαμηλές πτήσεις πραγματοποιεί και ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κινούμενος υψηλότερα κατά 0,42%, οριακά άνω του μηδενός διαπραγματεύεται ο Mid Cap, στο +0,77% βρίσκεται ο τραπεζικός δείκτης.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζουν οι μετοχές των Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα με κέρδη 2,13% και 2,11% αντίστοιχα, ενώ λίγο πιο πίσω βρίσκονται οι μετοχές των Ελλάκτωρ και Motor Oil (1,55% και 1,45% αντίστοιχα).

Οι όποιες πιέσεις ασκούνται σε ΕΛΠΕ και Mytilineos, υποχωρώντας κατά 1,31% και 1,23 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών