Στο κόκκινο έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς επικρατεί ανησυχία πως η επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής μπορεί να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση κατά 162,92 μονάδες, ή 0,49% και έκλεισε στις 32,757.54 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε απώλειες κατά 0,90%  στις  3.817,66 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,49% στις 10.546,03 μονάδες, καθώς επιβαρύνθηκε από τις μετοχές της Amazon, οι οποίες υποχώρησαν κατά 3,35%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επέστρεψαν σε κέρδη

Η σκιά της ύφεσης

Οι δείκτες είναι στα κόκκινα τον τελευταίο μήνα της χρονιάς και οδεύουν στο να σημειώσουν την χειρότερη ετήσια πτώση από την μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, εν μέσω ανησυχιών για ύφεση. Ο δείκτης αναφοράς S&P 500  και ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq  έχασαν πάνω από 2% ο καθένας την περασμένη εβδομάδα, αφού ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell σηματοδότησε περισσότερη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής και η κεντρική τράπεζα προειδοποίησε ότι τα επιτόκια θα ξεπεράσουν το 5% το 2023, το υψηλότερο επίπεδο από το 2007.

Τα βαριά χαρτιά της αγοράς, όπως η Apple Inc , η Microsoft Corp  και η Amazon.com Inc έκλεισαν με απώλειες.

Η μετοχή της Tesla Inc κινήθηκε με νευρικότητα,  με την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία να υποχωρεί έως και 2,8% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αντιστρέφοντας τα ισχυρά κέρδη που σημείωσε πριν από την αγορά, στον απόηχο της δημοσκόπησης στο Twitter, που έδειξε ότι η πλειοψηφία των χρηστών ψήφισε υπέρ της παραίτησης του Ίλον Μάσκ από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν ανοδικά, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια εν μέσω ανησηχίας για την πορεία της οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street