Με τα «γιορτινά» του εισήλθε στην τρέχουσα εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς μετά από δύο συνεδριάσεις στις οποίες κινήθηκε πτωτικά σήμερα σημείωσε κέρδη. Μελανό σημείο της σημερινής συνεδρίασης ο ασθενικός τζίρος που διαμορφώθηκε μόλις στα 37 εκατ. ευρώ, ένα επίπεδο που εμφανίζεται για δεύτερη φορά μετά από μόλις πέντε συνεδριάσεις.

Στην εβδομάδα πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων είναι αναμενόμενο οι επενδυτές να είναι πιο εγκρατείς, ωστόσο τα 37 εκατ. ευρώ δείχνει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο δεν βρίσκεται στο ραντάρ των επενδυτών κάτι που έχει συμβεί πολλάκις στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Eurobank Equities: Γιατί είναι επιφυλακτική για το α΄ εξάμηνο του 2023

Όσο θα πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, η συναλλακτική δραστηριότητα όπως έχει δείξει το παρελθόν θα είναι υποτονική και θα απουσιάζουν οι μεγάλου εύρους μεταβολές και διακυμάνσεις. Οι περιπτώσεις κατοχύρωσης κερδών που να είναι άξιου λόγου δεν απουσιάζουν, ωστόσο δεν υπάρχει και πληθώρα επιλογών, καθώς δεν πρέπει να λησμονείται ότι το 2022 ήταν μια εξόχως επεισοδιακή χρονιά και το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ένα από τα ελάχιστα που καταφέρνουν να καταγράφουν κέρδη από τις αρχές του έτους (2,59%).

Η σημερινή συνεδρίαση

Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 0,51% και ανέβηκε έτσι στις 916,48 μονάδες. Το υψηλό ημέρας καταγράφηκε στις 916,85 μονάδες και το χαμηλό στις 909,72 μονάδες. Ο τζίρος όπως προαναφέρθηκε διαμορφώθηκε σε απογοητευτικά επίπεδα στα 37 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 11,3 εκατ. μετοχές.

Αντίθετες πορείες ακολούθησαν οι Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, με τον πρώτο να προσθέτει 0,71% και τον δεύτερο να χάνει 0,25%. Από τη μεριά του ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε κέρδη της τάξεως του 1,23%, βρίσκοντας τα σημερινά στηρίγματα στις μετοχές των Eurobank (+1,57%) και Εθνική (+1,43%).

Οι μετοχές που ξεχώρισαν ήταν αυτές των Motor Oil (+2,33%) και ΕΥΔΑΠ (+1,98%), Σαράντης (+1,83%) και Coca Cola (+1,81%).

Στην αντίπερα όχθη βρέθηκαν οι μετοχές των Βιοχάλκο (-2,78%), Quest (-2,30%) και ΕΛΠΕ (-1,45%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών