Συστάσεις στη Meta έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιώντας τη μητρική του Facebook ότι παραβιάζει τους νόμους περί του αντιμονοπωλίου στρεβλώνοντας τον ανταγωνισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram, ενώ παράλληλα κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της.

Στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν αναφέρει ότι θα διεξάγει περαιτέρω έρευνα για τα ζητήματα αυτά. Στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι η εταιρεία έχει παραβεί κάποιους από τους νόμους που προστατεύουν τον ανταγωνισμό, τότε θα προβεί στην επιβολή προστίμου το ύψος του οποίου μπορεί να ανέλθει έως το 10% του ετήσιου τζίρου της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από τη μεριά της, η εταιρεία υποστηρίζει διά στόματος του εκπροσώπου της Τιμ Λαμπ, ότι οι ισχυρισμοί της Επιτροπής δεν έχουν βάση. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές προκειμένου να δείξουμε ότι η καινοτομία στο προϊόν μας είναι προσανατολισμένη στον πελάτη και στον ανταγωνισμό», σύμφωνα με τον ίδιο.

Twitter: Η πλειοψηφία των χρηστών δεν θέλουν τον Μασκ για CEO

Το Νοέμβριο το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του θέματος είχε αναφέρει με δημοσίευμά του ότι οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγγείλουν κατηγορίες στη Meta για τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών της, όπως και για την υπηρεσία απόρρητων διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία έχει υπό την ιδιοκτησία της.

Η Κομισιόν από τη μεριά της σήμερα Δευτέρα, ανέφερε ότι προβληματίζεται για το γεγονός ότι η Meta εφαρμόζει άδικες εμπορικές πολιτικές στους ανταγωνιστές της στην υπηρεσία της Facebook Marketplace και οι οποίοι θέλουν να διαφημιστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούνιο του 2021 η Κομισιόν έχει αρχίσει έρευνα για το Facebook σχετικά με το αν χρησιμοποιεί τα δεδομένα των διαφημιζόμενων σε αυτό προκειμένου να τους ανταγωνιστεί στον κλάδο των κρυφών διαφημίσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή