Στο στόχαστρο βρίσκεται για μία ακόμα φορά ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τώρα κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε εικόνες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα στη συλλογή με τα NFT του.

Μάλιστα αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζουν το εγχείρημά του, μέσω του οποίου κέρδισε πολλά χρήματα ως «απάτη».

Ο πρώην πρόεδρος έγινε πηγή χλευασμού την περασμένη εβδομάδα, όταν αυτό που προανήγγελε ως «σημαντική ανακοίνωση» αποδείχθηκε ότι ήταν η κυκλοφορία μιας σειράς NFTs.

Τα NFTs παρουσιάζουν τον πρώην πρόεδρο – ο οποίος προσπαθεί να τον πάρουν στα σοβαρά ως υποψήφιο για την προεδρία του 2024 – ως υπερήρωα, αστροναύτη και καουμπόη.

Τραμπ: Η νέα συλλογή NFΤ του πρώην προέδρου βάζει «φωτιά» στα social media

Ξεπούλησαν στα 99 δολάρια

Και παρά την τιμή που ανήλθε σε 99 δολάρια η κάθε μία, και οι 45.000 εικόνες εξαντλήθηκαν.

Αλλά – ενώ ο πρώην πρόεδρος μπορεί να απολαμβάνει μια βραχυπρόθεσμη αύξηση στο τραπεζικό του υπόλοιπο – μακροπρόθεσμα, μπορεί να διαπιστώσει ότι το εγχείρημα αυτό θα του αδειάσει τις τσέπες.

Αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με «αετίσια μάτια» επεσήμαναν στο Twitter ότι πολλές από τις εικόνες δείχνουν περίεργα οικείες.

«Πνευματικά δικαιώματα»

Τονίζουν ότι μερικά από τα σχέδια αυτά φαίνεται να είναι απλώς το κεφάλι του κ. Τραμπ που επεξεργάστηκε σε εικόνες που βρίσκονται σε ιστότοπους μικρών επιχειρήσεων ένδυσης, φωτογραφίες στοκ ή ακόμα και ρούχα που πωλούνται στο Amazon και τη Walmart.

Ο Μάθιου Σέφιλντ, δημοσιογράφος, είπε ότι το καουμπόικο NFT του κ. Τραμπ φαινόταν να είναι μια επιμελημένη εικόνα από την Amazon που πουλούσε ένα σακάκι «Scully Men’s Duster».
«Φαίνεται ότι η εικόνα NFT του Ντόναλντ Τραμπ για τον εαυτό του ως καουμπόη προέρχεται από μια εικόνα της Amazon που άλλαξε ελαφρώς», έγραψε στο Twitter.

Ένας άλλος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αμφισβήτησε εάν ο Τραμπ είχε λάβει άδεια από το Reuters για τη χρήση μιας φωτογραφίας που είχε τραβήξει ένας από τους φωτογράφους του πρώην προέδρου να παίζει γκολφ.

«Το Trump golf NFT είναι μια αδυνατισμένη και φωτογραφημένη λήψη από μια φωτογραφία του αρχείου David Moir/Reuters από το 2011, όταν ο Τραμπ έπαιζε στο κλαμπ του στη Σκωτία», ανέφεραν στο Twitter.

Ένα άλλο σχέδιο, όπου ο κ. Τραμπ είναι ντυμένος σαν πιλότος μαχητικού, φέρεται να βγήκε από μια εικόνα του Shutterstock.

Αρκετοί χρήστες του Twitter αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με τις ψηφιακές κάρτες συναλλαγών.

«Η χρήση φωτογραφιών άλλης εταιρείας και εικόνων στοκ χωρίς πληρωμή για τη δημιουργία εικόνας με σκοπό το κέρδος θεωρείται παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων», έγραψε ένα άτομο στο Twitter.

«Θα δούμε αν οι κάτοχοι των εικόνων θα κυνηγήσουν τον Τραμπ. Δεν πληρώνει ποτέ για τα λάθη του», πρόσθεσε.

«Σημαντική ανακοίνωση»

Ο Τραμπ, ο οποίος ξεκίνησε την τρίτη υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα, είχε προκαλέσει εικασίες την περασμένη εβδομάδα αφού είπε ότι θα έκανε μια «σημαντική ανακοίνωση».

Ορισμένοι σχολιαστές περίμεναν ότι θα μπορούσε να ορίσει έναν υποψήφιο για την προεδρική εκστρατεία του.

Αντ ‘αυτού, ο δισεκατομμυριούχος δημοσίευσε ένα διαφημιστικό βίντεο για τις κάρτες στην πλατφόρμα κοινωνικής του δικτύωσης, Truth Social.

Το κλιπ περιείχε μια κινούμενη εκδοχή του πρώην προέδρου μπροστά από τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη, ο οποίος σκίζει το πουκάμισό του για να αποκαλύψει μια στολή υπερήρωα με το γράμμα Τ καθώς τα λέιζερ εκτοξεύονται από τα μάτια του.

Αργότερα στο Truth Social, ο κ. Τραμπ είπε ότι τα μη ανταλλάξιμα μάρκες (NFT) έμοιαζαν “πολύ με κάρτες του μπέιζμπολ, αλλά ελπίζουμε ότι ήταν πολύ πιο συναρπαστικά”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News