Οι μετοχές υποχώρησαν 5% την Δευτέρα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, αφού η Disney εξέφρασε την απογοήτευσή της για τις εισπράξεις της ταινίας στην Κίνα.

Απογοήτευση για τις εισπράξεις στην Κίνα

«Ο Δρόμος του Νερού» δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την συνεχιζόμενη πτωτική πορεία της Walt Disney, η οποία έχει οδηγήσει τη μετοχή στο χειρότερο έτος από το 1974.

Avatar: The Way of Water: Στόχος τα 150 εκατ. δολάρια εισπράξεις στην πρεμιέρα

Οι μετοχές της Disney «βυθίστηκαν» σχεδόν 5% την Δευτέρα, στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Μάρτιο του 2020, αφού το blockbuster sequel και μία από τις ακριβότερες ταινίες στην ιστορία του Χόλιγουντ απογοήτευσε στο Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας του, αφού συγκέντρωσε μόλις 134 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά, ενώ έχει το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα παγκοσμίως για το 2022.

Επιπλέον,απογοήτευσε και στην Ασία, αφού στην Κίνα, μία από τις μεγαλύτερες αγορές για το franchise, οι εισπράξεις ανήλθαν στο απογοητευτικό 57,1 εκατ. δολάρια, πολύ  λιγότερο από τις εκτιμήσεις.

«Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν θέλει να πάει στον κινηματογράφο, επειδή τους έχουν πει ότι η covid είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», δήλωσε ο Τόνι Τσέιμπερς, παγκόσμιος επικεφαλής της Disney για τη διανομή στους κινηματογράφους. «Παρόλο που οι κινηματογράφοι είναι ανοιχτοί, η όρεξη για να πάει κανείς σε αυτούς δεν υπάρχει πραγματικά», συμπλήρωσε.

 Από τα 200 δολάρια στα 85

Η ανακοίνωση της Disney, συνέβαλε στο να υποχωρήσει η μετοχή της εταιρείας  κατά 4,8% τη Δευτέρα, στα 85,78 δολάρια – δύο σεντς μακριά από τη χαμηλότερη τιμή κλεισίματος της Disney από το 2014.

Οι μετοχές έχουν μειωθεί κατά 44,6% φέτος, γεγονός που τις φέρνει σε τροχιά για τη μεγαλύτερη ετήσια ποσοστιαία πτώση τους από το 1974, σύμφωνα με την FactSet.

Η μετοχή της Disney έφτασε τα 200 δολάρια  στο ανώτατο σημείο της πανδημίας τον Μάρτιο του 2021, αφού ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Τσάπεκ αποκάλυψε την πρώιμη επιτυχία του streaming για το Disney+. Ο Τσάπεκ αντικαταστάθηκε τον περασμένο μήνα από τον προκάτοχό του Ρόμπερτ Ίγκερ, αφού η Disney δεν πέτυχε τις προσδοκίες για τα έσοδα της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή