Αρκετά εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους θα λάβουν για τα έτη 2021 και 2022 τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της Lufthansa, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η εταιρεία έλαβε κρατικές ενισχύσεις λόγω της πανδημίας.

Το εποπτικό συμβούλιο ενέκρινε τις πληρωμές σε συνεδρίασή του στις αρχές Δεκεμβρίου, ανέφερε η Handelsblatt επικαλούμενη πηγές της εταιρείας.

Lufthansa: Πρόκειται να προσλάβει 20.000 υπαλλήλους στην Ευρώπη

Ωστόσο, ορισμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων ψήφισαν κατά της πληρωμής, καθώς θεώρησαν ότι παραβιάζει τους όρους του πακέτου διάσωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εκπρόσωπος της Lufthansa δήλωσε στο Reuters ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις συζητήσεις εντός του εποπτικού συμβουλίου.

Η διάσωση από τη χρεοκοπία

Το ταμείο οικονομικής σταθεροποίησης της γερμανικής κυβέρνησης έσωσε τη Lufthansa από τη χρεοκοπία κατά τη διάρκεια της πανδημίας με ένα πακέτο διάσωσης συνολικού ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση πούλησε όλες τις μετοχές της στην αεροπορική εταιρεία.

Εκπρόσωπος της Lufthansa δήλωσε στην Handelsblatt ότι τα χρήματα δεν θα καταβληθούν πριν από το 2025, εάν όλα πάνε καλά μέχρι τότε, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληρωμές δεν είναι αναδρομικές αλλά μάλλον μέρος ενός μακροπρόθεσμου πακέτου μπόνους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή