Μετοχές αξίας 41,9 δισ. δολαρίων πούλησαν από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη οι επενδυτές, σύμφωνα με έκθεση της BofA Global Research, η οποία απέδωσε το ξεπούλημα σε φορολογικούς λόγους. Τα αμερικανικά αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε μετοχές αξίας και αυτά που επενδύουν σε  παθητικές μετοχές κατέγραψαν επίσης εβδομαδιαίες καθαρές εκροές ρεκόρ, ύψους 17,2 δισ. δολαρίων και 27,8 δισ. δολαρίων αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την τράπεζα  πίσω από τις εκροές ρεκόρ κρύβεται η «συγκομιδή φορολογικών ζημιών», μια στρατηγική που ακολυθούν οι επενδυτές, οι οποίοι πουλάνε περιουσιακά στοιχεία με ζημία  για να αντισταθμίσουν τους φόρους κεφαλαιακών κερδών.

Έρευνα Schroders: Οι προτεραιότητες των επενδυτών παγκοσμίως και στην Ελλάδα

Οι επενδυτές μείωσαν επίσης τα ταμειακά τους διαθέσιμα κατά 59,5 δισ. δολάρια, η μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2022, και πούλησαν τη μεγαλύτερη ποσότητα ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας και υψηλής απόδοσης εδώ και εννέα εβδομάδες.

Τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών σημείωσαν την πρώτη καθαρή εισροή από τον Απρίλιο, ενώ οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών κατέγραψαν τρίτη εβδομάδα εισροών, προσθέτοντας καθαρά 3,2 δισ. δολάρια.

Το sell 0ff των μετοχών ήρθε σε μια εβδομάδα όπου οι επενδυτές αναστατώθηκαν από την αιφνιδιαστική αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας την Τρίτη.

Ως αποτέλεσμα, οι αναλυτές της τράπεζας δήλωσαν ότι προτιμούν τα εμπορεύματα έναντι των πιστώσεων, τις μετοχές του «υπόλοιπου κόσμου» έναντι των αμερικανικών μετοχών και τις εταρείες μικρής κεφαλιοποίησης έναντι των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Σε επίπεδο κλάδων προτιμούν τις μετοχές που χαρακτηρίζονται ως value έναντι των μετόχων ανάπτυξης και τις βιομηχανικές μετοχές του κλάδου της βιομηχανίας και τις μετοχές των τραπεζών έναντι της τεχνολογίας.

Οι μετοχές δέχθηκαν πλήγμα την περασμένη εβδομάδα μετά την αύξηση των επιτοκίων από πολλές μεγάλες κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), μαζί με προειδοποιήσεις ότι απαιτούνται περισσότερες αυξήσεις για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Ο αμερικανικός δείκτης  S&P 500  σημείωσε απώλειες 3,6% τις τελευταίες δέκα ημέρες και βρίσκεται σε χαμηλό άνω των έξι εβδομάδων, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600  υποχώρησε από υψηλό έξι μηνών την περασμένη εβδομάδα.

Τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια κατέγραψαν καθαρές εκροές ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές