Σταθερά μεταξύ 920 – 925 μονάδων παραμένει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τα πρόσημα να είναι μοιρασμένα και τις κινήσεις ιδιαιτέρως επιλεκτικές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,12% στις 923,10 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 17 εκατ. ευρώ.

Στενό εύρος διακύμανσης

Ο τραπεζικός κλάδος έχει “βγει μπροστά” στις πιέσεις της αγοράς, συγκρατώντας τον γενικό δείκτη κόντρα στην ικανοποιητική άνοδο που σημειώνουν αρκετοί τίτλοι. Το αποτέλεσμα είναι ο γενικός δείκτης να ισορροπεί εντός στενού εύρους διακύμανσης, χωρίς να εκδηλώνει κάποια τάση ή κάποια σημάδια ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στις συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους.

Άλλωστε η αγορά θέλει να δει πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές, την ώρα που η ελληνική οικονομία μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει τις επιδράσεις της συνέχισης της αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όλα αυτά τα χρόνια, η Ελλάδα είχε συνηθίσει να λειτουργεί με πολύ χαμηλά επίπεδα και με χαμηλό πληθωρισμό, παρόλα αυτά πλέον το υψηλό κόστος θα επηρεάσει τόσο τις εταιρίες όσο και τα φυσικά πρόσωπα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Πειραιώς δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά κινούνται οι Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Titan, Jumbo, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Autohellas, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Λάμδα και Μυτιληναίος. Από την άλλη, έντονα ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια και Quest, με τις Aegean, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή να βρίσκονται επίσης σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών