Επωφελής τόσο για τους λάτρεις των video games όσο και για τις εταιρείες που τα σχεδιάζουν θα είναι η εξαγορά της Activision από τη Microsoft. Αυτό διατείνεται ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός με επιστολή του στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), προκειμένου να πείσει τα μέλη της για τη συμφωνία ύψους 69 δισ. δολαρίων.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την καταγγελία της Επιτροπής αναφορικά με την εξαγορά, εκφράζοντας ανησυχίες ότι η απορρόφηση της κατασκευάστριας του δημοφιλέστατου video game «Call of Duty» θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον ανταγωνισμό. Η Microsoft θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί την απόφασή της σε ακρόαση πριν από τη δικάσιμο τον Αύγουστο του 2023.

Microsoft: Οι τίτλοι της Activision θα παραμείνουν διαθέσιμοι στο PlayStation

Στην καταγγελία της 8ης Δεκεμβρίου η FTC εξέφρασε τις ανησυχίες της ότι τα δημοφιλή παιχνίδια της Activision, όπως τα «World of Warcraft» και «Diablo», πιθανόν να σταματήσουν να είναι διαθέσιμα σε παιχνιδομηχανές που είναι ανταγωνιστικές στο Xbox της Microsoft.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο πρόεδρος της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας Μπραντ Σμιθ, δήλωσε ότι η Microsoft προτίθεται να υπογράψει μια νομική δεσμευτική πράξη συναίνεσης με την Επιτροπή, με την οποία θα δεσμεύεται ότι θα παρέχει τα παιχνίδια της στις ανταγωνίστριες προς αυτήν εταιρείες όπως η Sony για δέκα χρόνια.

«Η απόκτηση ενός μοναδικού παιχνιδιού από μια τρίτη εταιρεία που κατασκευάζει παιχνιδομηχανές δεν μπορεί να στρεβλώσει μια ανταγωνιστική βιομηχανία. Αυτό είναι εφικτό, από τη στιγμή που η κατασκευάστρια έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κρατήσει το παιχνίδι», σημειώνει η Microsoft στην επιστολή της.

Ο ίδιος ο Σμιθ με δήλωσή του αυτή την εβδομάδα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατάληξη της υπόθεσης θα είναι ευνοϊκή για την εταιρεία, ενώ δεσμεύθηκε για δημιουργικές λύσεις με τις ρυθμιστικές αρχές.

Από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Activision, Μπόμπι Κότικ, χθες Πέμπτη με ανακοίνωσή του δήλωσε αισιόδοξος ότι οι δύο εταιρείες θα βγουν κερδισμένες στη νομική διαμάχη με την Επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εφαρμόζει μια πιο αυστηρή πολιτική στα θέματα ανταγωνισμού. Πρόσφατα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης μπλόκαρε τη συγχώνευση του μεγαλύτερου εκδοτικού οίκου στον κόσμο Penguin Random House, με τον μικρότερο οίκο Simon & Schuster, μια συμφωνία ύψους 2,2 δισ. δολαρίων.

Να αναφερθεί επίσης ότι η εξαγορά της Activision έχει μπει στο στόχαστρο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα αποφανθεί στις 23 Μαρτίου του 2023 αν θα δώσει το πράσινο φως στη συμφωνία ή όχι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή