Η εξαγορά της Activision από τη Microsoft «τάραξε» τα νερά της παγκόσμιας βιομηχανίας του gaming και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν τι θα γίνει με τους τίτλους που η εταιρεία διαθέτει και σε άλλες πλατφόρμες, όπως αυτή του PlayStation της Sony.

Χαρακτηριστικότερη ίσως περίπτωση είναι αυτή του franchise Call of Duty, το οποίο έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία τόσο στις εκδόσεις για το Xbox όσο και στις εκδόσεις για το PlayStation. Το ερώτημα γίνεται πιο καίριο σε ότι αφορά τις μελλοντικές εκδόσεις του παιχνιδιού και αν αυτές θα είναι διαθέσιμες και για την πλατφόρμα της ιαπωνικής εταιρείας.

Την κατάσταση επιχείρησε να ξεκαθαρίσει ο CEO του τομέα Gaming της Microsoft, Φιλ Σπένσερ, ο οποίος διευκρίνισε καταρχήν ότι είχε επικοινωνία με τους ομολόγους του της Sony. «Διαβεβαίωσα ότι πρόθεσή μας είναι να τιμήσουμε όλες τις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες, μετά την εξαγορά της Activision Blizzard, και όραμά μας είναι να διατηρήσουμε το Call of Duty στο PlayStation», ανέφερε ο Σπένσερ.

«Η Sony είναι ένα σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας μας και τιμούμε τη σχέση αυτή», κατέληξε το στέλεχος της Microsoft.

Η δεύτερη ανάγνωση της δήλωσης

Η συγκεκριμένη δήλωση βέβαια αφήνει παράλληλα χώρο και για το ενδεχόμενο το Call of Duty να καταστεί ένας αποκλειστικός τίτλος για το Xbox καθώς γίνεται αναφορά μόνο στις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες. Παράλληλα, η Microsoft έχει δείξει τη διάθεση να μετατρέψει τις εξαγορές που πραγματοποιεί σε «αποκλειστικότητες».

Μία τέτοια περίπτωση είναι το επερχόμενο βιντεοπαιχνίδι Starfield που αναπτύσσει η Bethesda και το οποίο θα κυκλοφορήσει μόνο για την πλατφόρμα του Xbox και για PC, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με το The Elder Scrolls VI. Η συγκεκριμένη τακτική έχει λογική αφού έτσι «χτίζεται» με δημοφιλείς αποκλειστικούς τίτλους η συνδρομητική υπηρεσία Game Pass της εταιρείας.

Πάντως, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για το Call of Duty να ισχύσει κάτι παρόμοιο με το Minecraft, το οποίο παραμένει διαθέσιμο σε πολλαπλές πλατφόρμες ακόμη και μετά την εξαγορά της Mojang από τη Microsoft, πριν από αρκετά χρόνια.

Οι θέσεις των Sony και Activision

Σημειώνεται ότι η Sony από την πλευρά της είχε προβεί σε ανακοίνωση, μετά την εξαγορά της Activision από τη Microsoft, με την οποία ουσιαστικά ζητούσε την τήρηση των προγενέστερων συμφωνιών και τη διάθεση των παιχνιδιών της Activision στις κονσόλες PlayStation.

Όλα τα παραπάνω έρχονται σε πλήρη αρμονία και με την ανακοίνωση της Activision προς τους εργαζόμενους και την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, μετά την εξαγορά, στην οποία αναφερόταν ρητά ότι «θα τιμηθούν όλες οι ισχύουσες δεσμεύσεις». «Όπως συνέβη και με την εξαγορά του Minecraft από τη Microsoft, δεν έχουμε την πρόθεση να αφαιρέσουμε περιεχόμενο από πλατφόρμες που βρίσκεται σήμερα», αναφερόταν στη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση της εξαγοράς έχει ακόμη αρκετό δρόμο, με αρκετούς αναλυτές να υπολογίζουν ότι αυτό θα γίνει με το τέλος του οικονομικού έτους 2023 της Microsoft, δηλαδή περί τα τέλη Ιουνίου του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Εξοστράκισε το WhatsApp στην Κίνα – Συμμορφώθηκε σε εντολές του Πεκίνου
Τεχνολογία |

Η Apple εξοστράκισε το WhatsApp στην Κίνα - Συμμορφώθηκε σε εντολές του Πεκίνου

H κυβερνητική εντολή για το WhatsApp και το Threads αφορά έναν νέο κανόνα που θεσπίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τον οποίο απαιτείται από όλες τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στην Κίνα, να καταγραφούν από την κυβέρνηση