Στην αναστολή της παραγωγής της στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, προχώρησε το Σάββατο η Tesla, σύμφωνα με μια εσωτερική ανακοίνωση και δύο άτομα με γνώση του θέματος.

Μασκ: Όχι στην πώληση μετοχών της Tesla την επόμενη διετία

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ακύρωσε την πρωινή βάρδια και είπε σε όλους τους εργαζόμενους στον πιο παραγωγικό κόμβο παραγωγής της ότι μπορούν να ξεκινήσουν το διάλειμμά τους, σύμφωνα με το Reuters.

Κύμα μολύνσεων covid

Ο γίγαντας ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδίαζε να αναστείλει την παραγωγή του Model Y στο εργοστάσιο από τις 25 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου.

Η αναστολή εντάσσεται σε ένα αυξανόμενο κύμα μολύνσεων μετά την χαλάρωση της πολιτικής covid zero στις αρχές του μήνα από την κινεζική κυβέρνηση, μια απρόσμενη κίνηση που χαιρετίστηκε από τις επιχειρήσεις και το κοινό, αλλά διατάραξε σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρηματικές δραστηριότητες βραχυπρόθεσμα.

Μειωμένη ζήτηση

Η Tesla «παλεύει» με αυξημένα επίπεδα αποθεμάτων, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της προετοιμάζεται για ύφεση.

Το εργοστάσιο στη Σαγκάη επικεντρώθηκε στην κατασκευή μοντέλων για εξαγωγή κατά την τελευταία εβδομάδα.

Εκπρόσωπος των μέσων ενημέρωσης της Tesla China δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Η αναστολή της συναρμολόγησης του Model Y στο εργοστάσιο στο τέλος του μήνα θα είναι μέρος της μείωσης της προγραμματισμένης παραγωγής κατά περίπου 30% μέσα στον μήνα για το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της Tesla, σύμφωνα με το Reuters.

Το εργοστάσιο της Σαγκάης, ο σημαντικότερος κόμβος παραγωγής για την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ, λειτούργησε κανονικά την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί