Στην επαναφορά της λειτουργίας  πρόληψης αυτοκτονιών προχωράει το Twitter, σύμφωνα με το Reuters.

Το Reuters ανέφερε την Παρασκευή ότι η λειτουργία είχε αφαιρεθεί πριν από λίγες ημέρες, επικαλούμενο δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία δήλωσαν ότι η αφαίρεση διατάχθηκε από τον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Ίλον Μασκ.

Twitter: Γερμανικό αίτημα να τεθεί υπό ευρωπαϊκή εποπτεία

Σε μια εβδομάδα η επαναφορά

Το Twitter αποκατέστησε μια λειτουργία που προωθούσε γραμμές βοήθειας για την πρόληψη αυτοκτονιών και άλλες πηγές ασφαλείας στους χρήστες που αναζητούσαν συγκεκριμένο περιεχόμενο, αφού δέχθηκε πιέσεις από ομάδες προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την επαναφορά της.

Η επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, Έλα Ίργουιν, επιβεβαίωσε την αφαίρεση αλλά την χαρακτήρισε προσωρινή. «Διορθώνουμε και ανανεώνουμε τις προτροπές μας. Απλώς αφαιρέθηκαν προσωρινά, ενώ το κάνουμε αυτό», δήλωσε η Ίργουιν στο Reuters.

«Αναμένουμε να τις επαναφέρουμε την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε.

Αγανακτισμένοι χρήστες

Η λειτουργία, γνωστή ως #ThereIsHelp, τοποθετούσε ένα μπάνερ στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης για ορισμένα θέματα. Παρέθετε επαφές για οργανώσεις υποστήριξης σε πολλές χώρες, που αφορούσαν την ψυχική υγεία, τον HIV, τα εμβόλια, τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, το COVID-19, τη σεξουαλική βία, τις φυσικές καταστροφές και την ελευθερία της έκφρασης.

Κυρίως, λόγω της πίεσης από διάφορες κοινωνικές ομάδες, οι διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το Twitter, η Google και το Facebook, προσπαθούν εδώ και χρόνια να κατευθύνουν τους χρήστες σε γνωστούς παρόχους, όπως οι κυβερνητικές γραμμές βοήθειας, όταν υποψιάζονται ότι κάποιος μπορεί να κινδυνεύει να βλάψει τον εαυτό του ή άλλους.

«Η Google τα καταφέρνει πολύ καλά με αυτά στα αποτελέσματα αναζήτησης και εμείς στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζουμε κάποια από την προσέγγισή τους με τις αλλαγές που κάνουμε», δήλωσε η Ίργουιν.

«Γνωρίζουμε ότι αυτές οι προτροπές είναι χρήσιμες σε πολλές περιπτώσεις και απλώς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι λειτουργούν σωστά και ότι συνεχίζουν να είναι σχετικές», συμπλήρωσε.

Η Eirliani Abdul Rahman, η οποία συμμετείχε σε μια συμβουλευτική ομάδα περιεχομένου του Twitter , δήλωσε ότι η εξαφάνιση του #ThereIsHelp ήταν «εξαιρετικά ανησυχητική και βαθιά ενοχλητική».

Ακόμη και αν είχε αφαιρεθεί μόνο προσωρινά για να δημιουργηθεί χώρος για βελτιώσεις, «κανονικά θα έπρεπε να εργάζεστε παράλληλα σε αυτό, όχι να το αφαιρείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή