Το πιλοτικό project της «Μασούτη» που θα ταξιδέψει παντού…

Στον πειρασμό του quick commerce (γρήγορη παράδοση) παραδόθηκε και η «Μασούτης».

·      Παρ’ ότι διαθέτει εδραιωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα, η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ξεκίνησε συνεργασία με την Wolt.

·      Η αρχή έγινε πρόσφατα σε πιλοτική μορφή από το κεντρικό κατάστημα στην οδό Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη ενώ αναμένεται να επεκταθεί πολύ σύντομα και σε άλλες πόλεις της χώρας.  

·      Στο επιτελείο της Μασούτης δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα πρώτα δείγματα γραφής, επισημαίνοντας πως οι καταναλωτές δείχνουν να «αγκαλιάζουν» το εγχείρημα.

·      Εκτιμούν ότι δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού με το υφιστάμενο e–shop της αλυσίδας καθώς θεωρούν πως θα λειτουργήσει συμπληρωματικά.

·      Η πολυκαναλική προσέγγιση σε πλήρη ανάπτυξη όπως λένε στην αργκό του λιανεμπορίου ή σε απλά ελληνικά «επεκτεινόμαστε όπου υπάρχουν καταναλωτές»…

————————————————————————–

Το «ανεξήγητο» ράλι της ζάχαρης

·      Στοιχειώδη ισορροπία αρχίζει και αποκτά ξανά η αγορά, μετά την πρωτοφανή αναστάτωση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία στην εφοδιαστική αλυσίδα.

·      Οι ελλείψεις που παρουσιάστηκαν σε κάποιες κατηγορίες όπως τα χαρτικά και το σπορέλαιο έχουν αποκατασταθεί (θα θυμάστε το «άτυπο» πλαφόν των τριών τεμαχίων που είχε στα ράφια των σούπερ μάρκετ)

·      «Αγκάθι» βεβαίως εξακολουθεί να αποτελεί η τιμή τους, η οποία και αυτή σταδιακά επιστρέφει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

·      Η μοναδική κατηγορία που συνεχίζει να «πονοκεφαλιάζει» τους λιανέμπορους και όχι μόνο είναι η ζάχαρη.

·      Η τιμή της παραμένει εξαιρετικά υψηλή, όντας ακριβότερη έως και 75% σε σύγκριση με πριν τον πόλεμο.

·      Κάποιοι θεωρούν πως αυτό οφείλεται στο γεγονός πως πολλά ζαχαροκάλαμα κατευθύνονται πλέον στην παραγωγή βιοντίζελ, αντί για την παραγωγή ζάχαρης.

·      Εμείς να πούμε ότι στο συγκεκριμένο προϊόν είμαστε απολύτως εξαρτώμενοι από τις εισαγωγές.

·      Η εγχώρια παραγωγή ζάχαρης εάν δεν κάνουμε λάθος έχει σχεδόν… εξαφανιστεί λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετώπισε η ΕΒΖ…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino