Ανάμεσα στις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2022, στη σχετική λίστα που παρουσίασαν οι «Financial Times», φιγουράρουν ονόματα όπως η Σάνα Μαρίν, η Σερένα Γουίλιαμς, η Μπίλι Άιλις και άλλες 22 κορυφαίες γυναικείες προσωπικότητες.

Χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες, οι ηγέτιδες, οι ηρωίδες, και οι δημιουργικές, σύμφωνα με τους «Financial Times», οι γυναίκες αυτές κατάφεραν να διαμορφώσουν με τη δουλειά τους κυρίαρχες τάσεις για το παρόν και το μέλλον και να βάλουν δυναμικά τη δική τους σφραγίδα στις διεθνείς εξελίξεις στους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Φινλανδία: «Συγγνώμη» με δάκρυα στα μάτια από την πρωθυπουργό Σάνα Μαρίν για τα πάρτι

Από τότε που έγινε η νεότερη εκλεγμένη ηγέτης στον κόσμο σε ηλικία μόλις 34 ετών, η πολιτική τεχνογνωσία της Σάννα Μαρίν ως πρώην επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Φινλανδίας ήταν σαφής όσον αφορά στην αποφασιστική διακυβέρνησή της.

Φέτος ηγήθηκε των εκκλήσεων για κυρώσεις κατά της Ρωσίας, πίεσε για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, διαπραγματεύτηκε επιδέξια την πολιτική της ευρωατλαντικής συμμαχίας και συνέχισε να πρωτοστατεί σε μια αποτελεσματική απάντηση στην Covid-19.

Ηγέτιδες

Στην κατηγορία των ηγέτιδων, ξεχωρίζουν: Η Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον, που είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που έγινε δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ σε περισσότερα από 230 χρόνια ιστορίας. Η Ολεκσάντρα Μάτβιτσουκ, η Ουκρανή δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφος εγκλημάτων πολέμου και πρόεδρος του ουκρανικού Κέντρου για τις Πολιτικές Ελευθερίες, βραβεύτηκε στα μέσα του Δεκέμβρη, με το Νόμπελ Ειρήνης. Η Μία Μότλεϊ, η πρώτη υπουργός των Μπαρμπάντος και δικηγόρος για τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Περίοπτη θέση έχει και η Σάνα Μαρίν, η πρώτη πρωθυπουργός της Φινλανδίας και η νεότερη εκλεγμένη ηγέτης στον κόσμο, μόλις 34 ετών.

Ηρωίδες

Στην κατηγορία των ηρωίδων, βρίσκονται αθλήτριες, γιατροί και ακτιβίστριες, προεξάρχουσας της διάσημης, πρώην τενίστριας Σερένα Γουίλιαμς. Μαζί με τη νικήτρια του τουρνουά Grand Slam βρίσκεται και η φιλάνθρωπος και πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ και η Σαρίνα Βίγκμαν, προπονήτρια της αγγλικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου.

Δημιουργοί

Η τελευταία κατηγορία της λίστας με τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή του 2022 προορίζεται για τις δημιουργούς. Εδώ ξεχωρίζουν η ποπ σταρ Μπίλι Αίλις που φέτος κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ για το «No Time to Die», η Μέγκαν Μαρκλ, που έδωσε φωνή στις γυναίκες μέσω του podcast Archetypes, η ηθοποιός Μισέλ Γιο, της mini σειράς «The Witcher: Blood Origin» και η συγγραφέας και βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ανί Ερνό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή