Περιορίζουν τις απώλειες οι τιμές του πετρελαίου που συνεχίζουν να κινούνται σε αρνητικά εδάφη, μετά από υποχώρηση κατά 2 δολάρια ενδοσυνεδριακά. Η υποχώρηση του δολαρίου βοήθησε στο να μειωθεί η πτώση των τιμών αντισταθμίζοντας τους φόβους για ζήτηση μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για τον Φεβρουάριο υποχώρησαν κατά 1,08 δολάρια ή 1,3% στα 82,18 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 1,13 δολάρια ή 1,43% στα 77,83 δολάρια το βαρέλι, αφού έφτασαν σε χαμηλά της συνεδρίασης στα 76,79 δολάρια.

Wall Street: Ανακάμπτει σήμερα

Τα συμβόλαια περιόρισαν τις απώλειες καθώς το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε επιφυλακή στο τέλος του έτους, καθώς η αρχική αισιοδοξία για την επαναλειτουργία της Κίνας εξανεμίστηκε. Το ασθενέστερο δολάριο καθιστά το πετρέλαιο φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων και μπορεί να ενισχύσει τη ζήτηση.

Η κλίμακα της τελευταίας κινεζικής επιδημίας του Covid και οι αμφιβολίες για τα επίσημα στοιχεία ώθησαν ορισμένες χώρες να θεσπίσουν νέους ταξιδιωτικούς κανόνες για τους Κινέζους επισκέπτες. «Η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με την κατάσταση με τον ιό στην Κίνα έχει προκαλέσει ορισμένους νέους ταξιδιωτικούς κανόνες από διάφορες χώρες, οι οποίοι θα μπορούσαν να συρρικνώσουν την αισιοδοξία», δήλωσε στο Reuters ο Jun Rong Yeap, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην IG.

H αγορά πετρελαίου επηρεάστηκε επίσης από τις προσδοκίες για μια ακόμη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα προσπαθεί να περιορίσει τις αυξήσεις των τιμών σε μια σφιχτή αγορά εργασίας.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο, κατά περίπου 1,3 εκατομμύρια βαρέλια, την εβδομάδα που έληξε στις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του American Petroleum Institute.

Η αγορά, ωστόσο, άντλησε κάποια στήριξη από την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι απαγορεύει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από την 1η Φεβρουαρίου για πέντε μήνες σε στις χώρες που υιοθετούν το πλαφόν της Δύσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές