Να βελτιώσει την εικόνα της 2022 προσπαθεί σήμερα η Wall Street, χωρίς όμως να μπορεί να εκδηλώσει μια ισχυρή αντίδραση υπό το φόβο των εκτιμήσεων ότι η οικονομία οδεύει προς την ύφεση.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,74% στις 33.118 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,21% στις 3.829 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,77% στις 10.393 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες οδεύουν προς τη χειρότερη χρονιά τους από το 2008. Ο Dow έχει χάσει 9,5%, ενώ ο S&P 500 έχασε 20,6%. Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq έχει τη χειρότερη απόδοση, με πτώση 34,7%, καθώς οι επενδυτές εγκατέλειψαν τις μετοχές τεχνολογίας.

Το κλίμα

“Οι επενδυτές αναμένουν ότι μια οικονομική ύφεση θα υλοποιηθεί στις αρχές του 2023, όπως αποδεικνύεται από τα τρία τρίμηνα προβλεπόμενης μείωσης των κερδών του S&P 500 και τις συνεχείς τάσεις της αγοράς”, έγραψε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research. “Η σοβαρότητα της ύφεσης παραμένει υπό αμφισβήτηση. Αναμένουμε ότι θα είναι ήπια”, ανέφερε.

“Η αγορά φαίνεται να έχει εξαντληθεί, όπως είναι λογικό, δεν περιμένει πλέον ένα μεγάλο τεχνικό ράλι και απλώς ελπίζει να φτάσει μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής χωρίς περαιτέρω σημαντικές απώλειες”, πρόσθεσε η Navellier & Associates. “Οι περισσότερες από τις μεγάλες αβεβαιότητες της χρονιάς: Κίνα [και] Covid, ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα χαμηλά ενεργειακά αποθέματα και οι “επιθετικές” κεντρικές τράπεζες, θα μας περιμένουν το 2023″, πρόσθεσε.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν για πρώτη φορά αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα από 216 χιλ. σε 225 χιλ. (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις), αλλά η αύξηση των συνεχιζόμενων αιτήσεων ανεργίας θα πρέπει να ανησυχεί. Ειδικότερα, διαμορφώθηκαν στα 1,710 εκατομμύρια, το υψηλότερα επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου. Οι 11 συνεχόμενες εβδομάδες αύξησης των διαρκών αιτήσεων υποδηλώνουν ότι οι Αμερικανοί που χάνουν τη δουλειά τους δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν νέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street