Σημαντικά στηρίγματα από τον κατασκευαστικό κλάδο βρίσκει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να μπορεί να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο που έχει «υιοθετήσει» σήμερα.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,18% στις 922,10 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 13 εκατ. ευρώ.

Από τη μία οι πιέσεις σε Coca Cola και τράπεζες και από την άλλη τα ισχυρά κέρδη στις κατασκευές. Μια ιδιότυπη ισορροπία βρίσκεται σε εξέλιξη στην εγχώρια αγορά, με τον γενικό δείκτη να κρατά με ευκολία έως τώρα τα επίπεδα των 920 μονάδων, μόλις στην προτελευταία συνεδρίαση του έτους.

Ένα έτος που όπως όλα δείχνουν θα κλείσει με μικρά κέρδη, λίγο πάνω από το 3% για τον γενικό δείκτη, κόντρα στις διψήφιες απώλειες των περισσοτέρων αγορών του κόσμου. Βέβαια, δεν λείπουν και οι επικριτικές φωνές που επισημαίνουν ότι παρά το δύσκολο διεθνές περιβάλλον, το ΧΑ δεν κατάφερε φέτος να επωφεληθεί από τους ισχυρούς αναπτυξιακούς ρυθμούς της ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι το 2023 αναμένεται να πέσουν κατακόρυφα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Coca Cola, Εθνική και ΟΠΑΠ ηγούνται των απωλειών, ενώ πτωτικά κινούνται οι Aegean, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΔΕΗ και Motor Oil. Από την άλλη, σημαντικά είναι τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και Σαράντης, ενώ θετικά κινούνται Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Quest, Πειραιώς, Autohellas και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών