Σε φορολογικές πιστώσεις, προχωράει η κυβέρνηση Μπάιντεν για να τονώσει τη ζήτηση ηλεκτρικών φορτηγών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εισαγάγουν κίνητρα την 1η Ιανουαρίου για τις εταιρείες διανομής και άλλες εταιρείες για στραφούν σε ηλεκτρικά φορτηγά, στο πλαίσιο μιας ευρείας προσπάθειας να απομακρυνθούν τα ρυπογόνα οχήματα από τους δρόμους και τις γειτονιές.

ΗΠΑ: Αύξηση 7,6% στις λιανικές πωλήσεις την εορταστική περίοδο

Μέχρι 40.000 δολάρια τα κίνητρα

Τα πρώτα στο είδος τους κίνητρα, τα οποία θεσπίστηκαν στο πλαίσιο του νόμου του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA), θα προσφέρουν φορολογικές πιστώσεις ύψους 7.500 ή 40.000 δολαρίων ανάλογα με το μέγεθος του ηλεκτρικού οχήματος (EV). Εταιρείες διανομής όπως η FedEx (FDX.N) και η Amazon.com (AMZN.O) θα πληρούν τις προϋποθέσεις στο επίπεδο των 7.500 δολαρίων για πολλά από τα ηλεκτρικά τους φορτηγά.

Αυτές οι φορολογικές πιστώσεις μπορούν να συνδυαστούν με προγράμματα κουπονιών στην Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και άλλες πολιτείες που δαπανούν δισ. δολάρια για να πείσουν τις εταιρείες να στραφούν σε οχήματα μηδενικών εκπομπών. Οι εμπορικές πιστώσεις του IRA για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν τους κανόνες «made in the USA» που ισχύουν για τα επιβατικά αυτοκίνητα.

Εξομάλυνση του ανταγωνισμού

Ο τομέας των μεταφορών στις ΗΠΑ, ο οποίος περιλαμβάνει μεγάλα και μικρά φορτηγά, λεωφορεία και αεροπλάνα, ευθύνεται για περισσότερο από το ένα τρίτο του φαινομένου του θερμοκηπίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα κίνητρα θα βοηθήσουν να εξισωθούν οι τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων με τις τιμές για αυτά που κινούνται με αέριο,πετρέλαιο ή βενζινη.

«Αυτό θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των όρων ανταγωνισμού για τα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Ben King, αναπληρωτής διευθυντής της Rhodium Group, μιας εταιρείας ερευνών.

Ο Jim Farley, διευθύνων σύμβουλος του ηγέτη της αγοράς ηλεκτρικών φορτηγών Ford Motor Co, προέβλεψε φέτος ότι οι φορολογικές πιστώσεις IRA θα έχουν «εντυπωσιακό αντίκτυπο στην υιοθέτηση των ηλεκτρικών φορτηγών».

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής», δήλωσε ο Jim Chen, αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής της Rivian, η οποία διαθέτει EVs με την επωνυμία Amazon που κυκλοφορούν στους δρόμους σε περισσότερες από 100 πόλεις των ΗΠΑ. Η Amazon ανέφερε στο Reuters ότι αναμένει από το IRA να «μεταμορφώσει τη συλλογική μας προσέγγιση για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

«Ήδη ακούμε από τους πελάτες ότι είναι ενθουσιασμένοι με αυτό», δήλωσε ο Travis Katz, διευθύνων σύμβουλος της BrightDrop της General Motors, η οποία μετρά ως πελάτες τις FedEx, Walmart και DHL Express Canada.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή