Το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme» παραδόθηκε από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding στην Evergreen, τέσσερις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Πρόκειται για το τρίτο containership, χωρητικότητας 24.000 TEU, που παρέλαβε φέτος η εταιρεία και το οποίο είναι ταξινομημένο στον ABS.

Η παραλαβή του «Ever Acme» έγινε νωρίτερα από την αρχικά εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης, κάτι που επετεύχθη -όπως τονίστηκε- χάρη στη βελτίωση των διαδικασιών ναυπήγησης του πλοίου, μέσω της εκ των προτέρων προμήθειας ενός σημαντικού όγκου των απαιτούμενων υλικών και της έγκαιρης προετοιμασίας των σχετικών εργασιών.

Containerships: Γιατί δεν θα μεγαλώσουν άλλο

Εννέα πλοία

Το πρώτο boxship από τη σειρά εννέα πλοίων, με το όνομα «Ever Alot», παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2022, ενώ ακολούθησε το δεύτερο, το «Ever Aria», τον Σεπτέμβριο του 2022. Τα τρία πλοία συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο με βάση τη χωρητικότητά τους, ενώ έχουν σχεδιαστεί από τη Hudong-Zhonghua και είναι εξοπλισμένα με πολλά συστήματα βελτίωσης της ενεργειακής τους απόδοσης, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις του προτύπου IMO Tier III για τις παραγόμενες εκπομπές NOx, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων καινοτομιών, και υβριδικά scrubbers.

Τα μήκους 400 μ. containerships θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, μεταφέροντας περισσότερα από 24.000 containers, τα οποία θα στοιβάζονται σε έως και 25 σειρές, σε ύψος που ισοδυναμεί με εκείνο ενός κτιρίου 22 ορόφων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία