Aύξηση των πωλήσεων κατά 10% αναμένουν η Hyundai Motor Co της Νότιας Κορέας και η θυγατρική Kia Corp, αντισταθμίζοντας  τις περσινές πωλήσεις  οι οποίες έμειναν πίσω από τον στόχο λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Οι δύο εταιρείες πούλησαν 6,85 εκατομμύρια οχήματα το 2022, περίπου 4% λιγότερο από τον συνδυασμένο στόχο τους των 7,16 εκατομμυρίων οχημάτων, εξαιτίας των ελλείψεων σε τσιπ και εξαρτήματα.

Tesla: Έσκασε η «φούσκα» των μεταχειρισμένων, φρέναρε η ζήτηση νέων οχημάτων

Υψηλοί στόχοι

Την Τρίτη, οι δύο κολοσσοί ανέφεραν ότι στοχεύουν σε παγκόσμιες πωλήσεις 7,52 εκατομμυρίων οχημάτων φέτος.

«Η Hyundai σχεδιάζει να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς και να λειτουργήσει επιχειρήσεις με γνώμονα την κερδοφορία, ανταποκρινόμενη με ευελιξία στις αλλαγές της αγοράς, επιταχύνοντας τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, ανταποκρινόμενη στους παγκόσμιους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και βελτιστοποιώντας την παραγωγή, τα logistics και τις πωλήσεις ανά περιοχή», ανέφερε η Hyundai Motor σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτές δήλωσαν ότι οι στόχοι πωλήσεων των δύο εταιρειών για το τρέχον έτος φαίνεται να είναι επιθετικοί αλλά εφικτοί, λαμβάνοντας υπόψη τη συσσωρευμένη ζήτηση για οχήματα.

Υψηλή ζήτηση το πρώτο εξάμηνο του 2023

«Η Hyundai Motor και η Kia εξακολουθούν να βλέπουν σχετικά υψηλότερες ανεκτέλεστες παραγγελίες οχημάτων και οι αγοραστές αυτοκινήτων εξακολουθούν να περιμένουν στην ουρά για να αγοράσουν αυτοκίνητα παρά το πρόσφατο οικονομικό περιβάλλον… με αυτή τη ζήτηση στην εικόνα, οι εταιρείες φαίνεται να είναι σίγουρες», δήλωσε ο Kim Gwi-yeon, αναλυτής της Daishin Securities.

Ο Kim, ωστόσο, πρόσθεσε ότι τα οικονομικά εμπόδια, όπως τα υψηλά επιτόκια, θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων, ιδίως κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αφού αμβλυνθεί η ανεβασμένη ζήτηση.

Οι μετοχές της Hyundai Motor και της Kia έκλεισαν με άνοδο 1,3% και 1,5% αντίστοιχα, την Τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή