Με μικρές απώλειες έκλεισε τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο, αν και προσπάθησε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα ενδοσυνεδριακά, καθώς δεν κατάφερε να διαχειριστεί τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που αναμενόμενα εκδηλώθηκαν μετά από έξι ημέρες ανόδου. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,06% στις 962,22 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 83 εκατ. ευρώ.

Η αγορά κατάφερε μεν να διαχειριστεί το profit taking, αλλά όχι αποτελεσματικά ώστε να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο, σε επίπεδα μάλιστα που ήταν πλησίον των υψηλών του 2022. Άλλωστε, η δοκιμασία τους, όσο πλησιάζουμε και στις 973 μονάδες, απαιτεί ρευστότητα. Και πολλοί τίτλοι έχουν μοιράσει αρκετά κέρδη που μπορούν να τονώσουν τα ρευστά διαθέσιμα των χαρτοφυλακίων σε μια κρίσιμη αναμέτρηση.

Wall Street: Ανοδικά, εν αναμονή του Powell

Με το βλέμμα στο υπουργείο Οικονομικών

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο τόνος δεν επηρεάστηκε από το εξωτερικό, καθώς οι χθεσινές επιθετικές δηλώσεις από στελέχη της Fed και εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Πέμπτη, συντήρησαν την επιφυλακτικότητα. Έτσι, το σενάριο της σταθεροποίησης στα τρέχονται είναι πλέον αυτό με τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

Επίσης, τα βλέμματα της αγοράς στρέφονται και στο υπουργείο Οικονομικών, για την ενεργοποίηση της επίσημης διαδικασίας πώλησης της κρατικής συμμετοχής στους τέσσερις μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους της χώρας. Μέσα στις επόμενες ώρες, κατά πληροφορίες του ot.gr, έως και αύριο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα δημοσιοποιήσει τη μελέτη για τη στρατηγική αποεπένδυσής του από τις τράπεζες, η οποία έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από την κυβέρνηση.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Βιοχάλκο δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, όπως και οι Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ και Autohellas, ενώ πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, ΟΛΠ, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΟΤΕ και Coca Cola. Από την άλλη, Τιτάν, Πειραιώς και Σαράντης ξεχώρισαν με τα ισχυρά τους κέρδη, ενώ θετικά έκλεισαν και οι Quest, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών