Με το βλέμμα στο διεθνές κλίμα, το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί σήμερα να διαχειριστεί τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που αναμενόμενα εκδηλώνονται μετά από έξι ημέρες ανόδου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,36% στις 959,14 μονάδες, με τον τζίρο να είναι αυξημένος στα 8 εκατ. ευρώ.

Μετά από έξι ημέρες ανόδου η σημερινή εικόνα της αγοράς ήταν αναμενόμενη από τους εγχώριους αναλυτές, καθώς ενόψει της δοκιμασίας των υψηλών του 2022, στις 973 μονάδες, είναι λογικό να απαιτηθεί καύσιμο, δηλαδή ρευστότητα. Και πολλοί τίτλοι έχουν μοιράσει αρκετά κέρδη που μπορούν να τονώσουν τα ρευστά διαθέσιμα των χαρτοφυλακίων σε μια κρίσιμη αναμέτρηση.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκανε το «6 στα 6»

Οι επιθετικές δηλώσεις

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο τόνος δεν επηρεάζεται από το εξωτερικό, καθώς οι χθεσινές επιθετικές δηλώσεις από στελέχη της Fed και εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Πέμπτη, επηρεάζουν το κλίμα στις αγορές. Έτσι, το σενάριο της σταθεροποίησης στα τρέχονται είναι πλέον αυτό με τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

Σε επίπεδο τίτλων Jumbo, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Aegean δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ πτωτικά κινούνται και οι Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Motor Oil, Λάμδα, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Alpha Bank και Ελλάκτωρ. Θετικά, από την άλλη, κινούνται οι Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, ΟΤΕ, Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες