Σταθερά ανοδικά, αλλά με μπόλικη νευρικότητα και αρκετούς αρνητικούς τίτλους, κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έχει περιορίσει τα κέρδη του τόσο ώστε να επιβεβαιώνει την κατάκτηση των 950 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,46% στις 955,82 μονάδες, με το τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει διεθνώς ένα «παράθυρο» ανακούφισης από τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της οικονομίας, με τις τιμές της ενέργειας να έχουν αποκλιμακωθεί και τα επίπεδα του πληθωρισμού να έχουν υποχωρήσει ελαφρώς, το οποίο φαίνεται ότι έχει ευνοήσει τη διάθεση ανάληψης ρίσκου και στην εγχώρια αγορά.

Κατοχυρώνει και τις 950 μονάδες το ΧΑ

Βέβαια, αργά ή γρήγορα η κίνηση που έχει κάνει το ΧΑ από το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα δοκιμαστεί, αλλά μέχρι τότε η βελτίωση της συναλλακτικής δραστηριότητας μπορεί να έχει δημιουργήσει τα απαραίτητα αναχώματα που χρειάζεται μια αγορά στις διορθωτικές της κινήσεις.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν και οι εγχώριοι αναλυτές, η ανάκτηση των 950 μονάδων μετά από οκτώ μήνες μόνο θετική είναι, ενώ η βελτίωση του τζίρου είναι ένα θετικό σημάδι για την αγορά. Είναι άλλωστε και ένα μεγάλο σκαλοπάτι ώστε οι προσδοκίες για το μεγάλο στόχο των 1.000 μονάδων σε μια αγορά που παλινδρομεί κάτω από αυτές επί επτά χρόνια.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι Alpha Bank, Quest, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Σαράντης και Motor Oil σημειώνουν ισχυρά κέρδη, ενώ θετικά κινούνται και οι Titan, Coca Cola, Aegean, Eurobank, Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, ο Μυτιληναίος χάνει 1,18%, ενώ αρνητικά κινούνται και οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Autohellas, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες