Με τις καλύτερες προϋποθέσεις αρχίζει την εβδομάδα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς όχι μόνο επιβεβαιώνει τη διάσπαση των 950 μονάδων, αλλά βελτιωμένος εμφανίζεται και ο τζίρος του, μετά από αρκετές ημέρες επενδυτικής νηνεμίας. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,70% στις 958,14 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Με τον τραπεζικό κλάδο να συνεχίζει την καλή πορεία της προηγούμενης εβδομάδας, όλο και περισσότεροι τίτλοι πλέον συμμετέχουν στην άνοδο της αγοράς, η οποία έχει βάλει πλώρη για τα υψηλά του 2022, ήτοι στις 973 μονάδες. Είναι πλέον το επόμενο μεγάλο στοίχημα, καθώς όπως όλα δείχνουν, ο σκόπελος των 950 μονάδων ξεπεράστηκε με ευκολία.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοιγμα με νευρικότητα

Η ανοδική πορεία

Η ανοδική πορεία μπορεί να ανακοπεί εάν το διεθνές περιβάλλον επιδεινωθεί, με τον καταλύτη αυτής της εβδομάδας να είναι σαφώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα. Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί ο πληθωρισμός Δεκεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους αναλυτές να αναμένουν περαιτέρω αποκλιμάκωση στο 6,6% από 7,1% που ήταν τον Δεκέμβριο. Τα στοιχεία αυτά αναμένεται εν πολλοίς να καθορίσουν τη στάση που θα ακολουθήσει η Federal Reserve κατά την πρώτη συνεδρίασή της για το 2023 στο τέλος του μήνα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, Πειραιώς, Σαράντης, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ ανοδικά κινούνται οι Quest, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ. Πτωτικά κινούνται οι Aegean, Λάμδα και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών