Σε e-mail που απέστειλε στο προσωπικό της Disney, ο CEO Bob Iger, ανακοίνωσε το πάγωμα της υβριδικής εργασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε στους υπαλλήλους της εταιρείας τη Δευτέρα, ότι πρέπει να επιστρέψουν στα γραφεία τέσσερις ημέρες την εβδομάδα από την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με ένα email που έλαβε το CNBC.

ΗΠΑ: Σε ύφεση «μπαίνουν» οι τράπεζες

Η προσωπική επαφή

«Καθώς συναντιόμουν με ομάδες σε όλη την εταιρεία τους τελευταίους μήνες, μου υπενθύμισε την τεράστια αξία του να είσαι μαζί με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεσαι», έγραψε ο Iger. «Όπως με έχετε ακούσει να λέω πολλές φορές, η δημιουργικότητα είναι η καρδιά και η ψυχή αυτού που είμαστε και τι κάνουμε στη Disney. Και σε μια δημιουργική επιχείρηση όπως η δική μας, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ικανότητα σύνδεσης, παρατήρησης και δημιουργίας με συνομηλίκους που προέρχεται από το να είσαι σωματικά μαζί, ούτε την ευκαιρία να αναπτυχθείς επαγγελματικά μαθαίνοντας από ηγέτες και μέντορες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φρένο στην τηλεργασία

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλές εταιρείες επέλεξαν την εργασία από το σπίτι ή τα υβριδικά μοντέλα εργασίας που περιόρισαν τις μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων και, συνεπώς, την εξάπλωση του Covid στο ελάχιστο. Καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονταν και τα κρούσματα και τα ποσοστά νοσηλείας μειώθηκαν, εταιρείες όπως η Disney προσπάθησαν να επαναφέρουν το προσωπικό στα γραφεία και να επιστρέψουν σε ένα πιο ομαλοποιημένο περιβάλλον εργασίας πριν από την πανδημία.

Η ανακοίνωση του Iger για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα είναι σχετικά αυστηρή σε σύγκριση με άλλες μεγάλες εταιρείες, οι οποίες έχουν επιλέξει δύο ή τρεις υποχρεωτικές ημέρες στο γραφείο για υβριδικούς υπαλλήλους. Η Apple έδωσε εντολή στους υπαλλήλους να εργάζονται από το γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Αναδιοργάνωση

Η νέα πολιτική της Disney έρχεται λιγότερο από δύο μήνες αφότου ο Iger επέστρεψε στο τιμόνι της εταιρείας, υποσχόμενος μια διετή θητεία που θα πυροδοτήσει ανάπτυξη για την εταιρεία.

Η επιστροφή του Iger τον Νοέμβριο ήρθε λίγες μέρες αφότου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Bob Chapek ανέφερε ότι σχεδίαζε να μειώσει το κόστος της εταιρείας, το οποίο είχε επιβαρυνθεί από τα διογκωμένα έξοδα στην υπηρεσία ροής Disney+.

Ο Iger σχεδιάζει να αναδιοργανώσει το τμήμα διανομής Media & Entertainment της Disney, το οποίο επιβλέπει το περιεχόμενο και τη διανομή της εταιρείας. Διατήρησε ένα πάγωμα προσλήψεων που εφαρμόστηκε από τον Chapek, ενώ παράλληλα αλλάζει την οργανωτική δομή της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή