O Soren Skou που από το 2016, ηγήθηκε του μετασχηματισμού της A. P. Moller – Mærsk A/S (Maersk) από έναν όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων σε μια ολοκληρωμένη εταιρεία logistics και έθεσε την επιχείρηση σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση συνταξιοδοτείται. Ο Vincent Clerc, επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ocean & Logistics, θα τον διαδεχθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δανικού ναυτιλιακού γίγαντα, Robert M. Uggla, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Soren συνέβαλε στην ανάπτυξη του Ομίλου μας για σχεδόν σαράντα χρόνια, εκ των οποίων έντεκα χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος για τη Maersk Tankers, τέσσερα χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος για τη Maersk Line και σχεδόν επτά χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk, ο Soren έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον επαναπροσδιορισμό της Maersk σε έναν πελατοκεντρικό πάροχο logistics από άκρο σε άκρο με παγκόσμια ηγετική θέση στις λύσεις βιώσιμων μεταφορών.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Maersk ψάχνει ταλέντα στο gaming

Για τον Vincent Clerc που διαδέχεται τον Soren Skou, ο Robert M. Uggla πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι από το 2019, ο Vincent είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk Ocean & Logistics, η οποία συνεισφέρει σημαντικά στα αποτελέσματα της εταιρείας. Υπήρξε βασικός ηγέτης για τη μεταμόρφωση της Maersk, επιδεικνύοντας μεγάλη στρατηγική οξυδέρκεια, ικανότητα εκτέλεσης σύνθετων σχεδίων και παροχή μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους μέσω συναρπαστικών πελατοκεντρικών  λύσεων. Οι ισχυροί ούριοι άνεμοι που ωφέλησαν την εφοδιαστική αλυσίδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας πλησιάζουν στο τέλος τους. Με μια ολοένα και πιο προκλητική προοπτική, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι ο Vincent έχει τη σωστή εμπειρία και ικανότητες ως Διευθύνων Σύμβουλος για να επιδιώξει και να επιβλέπει τη στρατηγική και οργανωτική ανάπτυξη της Maersk τα επόμενα χρόνια».

Ο Soren Skou δήλωσε: Για σχεδόν επτά χρόνια εργάστηκα μαζί με την ομάδα μου για να αλλάξω το επιχειρηματικό μοντέλο, την κουλτούρα, την ψηφιακή ραχοκοκαλιά και τα αποτελέσματα για να κάνω τη Maersk μια κερδοφόρα εταιρεία ανάπτυξης και πάλι. Αυτή ήταν η εντολή που πήρα ως Διευθύνων Σύμβουλος το 2016 και θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο, τον κύριο μέτοχό μας, την εκτελεστική μου ομάδα και όλους τους φανταστικούς συναδέλφους μου παγκοσμίως για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Η μετάβαση στη νέα εποχή

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τη Maersk, για τον Vincent και για εμένα να κάνουμε αυτή τη μετάβαση. Η Εταιρεία έχει κινηθεί πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Ποτέ δεν ήμασταν πιο δυνατοί οικονομικά και έχουμε ένα εμπνευσμένο και οραματικό σχέδιο για τη συνέχιση της παγκόσμιας στρατηγικής ολοκλήρωσης που θα καθοδηγεί τη Maersk για πολλά χρόνια ακόμα.

Έχω συνεργαστεί στενά με τον Vincent για περισσότερο από μια δεκαετία και είμαι βέβαιος ότι είναι έτοιμος να πάει την Εταιρεία στο επόμενο επίπεδο. Ανυπομονώ για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου, όπου θα συνεχίσω να εργάζομαι σε μη εκτελεστικό επίπεδο και θα έχω περισσότερο χρόνο για την οικογένειά μου και για άλλα ενδιαφέροντα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Vincent Clerc δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είμαι ενθουσιασμένος από την εμπιστοσύνη που δείχνει το Διοικητικό Συμβούλιο δίνοντάς μου την ευκαιρία να οδηγήσω τα επόμενα στάδια της μεταμόρφωσής μας. Είναι προνόμιο για μένα να ηγούμαι μιας εταιρείας με τόσο μεγάλη κληρονομιά, ισχυρές αξίες και τεράστιες δυνατότητες. Ανυπομονώ, μαζί με την ηγετική ομάδα και όλους τους συναδέλφους της Maersk σε όλο τον κόσμο, να πάμε στο επόμενο επίπεδο, χτίζοντας πάνω στα πολύ ισχυρά θεμέλια που αποκτήσαμε με τον Soren στο τιμόνι και υλοποιώντας τις υποσχέσεις μας σε πελάτες, μετόχους και στην κοινωνία γενικότερα.

Στη συνέχεια μιας πανδημίας, και τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, υπάρχουν πολλές δύσκολες προκλήσεις μπροστά μας. προκλήσεις που μας επηρεάζουν όλους και όπου η Maersk μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι εταιρείες επανεξετάζουν τις αλυσίδες εφοδιασμού σε αυτό το νέο περιβάλλον, αναζητούν περισσότερη σταθερότητα και περισσότερη υποστήριξη στο ταξίδι τους για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. Αυτό αντιπροσωπεύει μια απίστευτη επιχειρηματική ευκαιρία για τη Maersk που όλοι ανυπομονούμε να εκμεταλλευτούμε.

Θα απαιτήσει από εμάς να παραμείνουμε στην πορεία της στρατηγικής μας, υλοποιώντας τους οδικούς μας χάρτες στη ψηφιοποίηση και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, ενώ παρακολουθούμε περισσότερο από ποτέ την επιχειρησιακή μας αριστεία και τις επιδόσεις μας, προς όφελος όλων μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία