Σε ευρείες αλλαγές που εν πολλοίς φαίνονται να ανάγουν σε οικογενειακή υπόθεση ένα μεγάλο μέρος της διοίκησης του κολοσσού της LVMH προχώρησε ο 73χρονος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό, στην στιγμή της ακμής τόσο της Dior όσο και της Louis Vuitton.

Μετά την τοποθέτηση του μεγαλύτερου γιου του Αντουάν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου της Christian Dior SE, της εταιρείας χαρτοφυλακίου μέσω της οποίας η οικογένεια ελέγχει την LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, τώρα παραδίδει στην κόρη του Ντελφίν τα σκήπτρα της διοίκησης της Dior, του δεύτερου μεγαλύτερου brand της LVMH.

Μπερνάρ Αρνό: Έριξε τον Μασκ από την κορυφή των πιο πλούσιων

Πέρυσι, μάλιστα, η LVMH ήρε το όριο ηλικίας του CEO της, δίνοντας τη δυνατότητα στον πατριάρχη της οικογένειας να παραμείνει στο τιμόνι μέχρι τα 80 του.

Τα χαρτοφυλάκια των παιδιών

Η 47χρονη Ντελφίν Αρνό, το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά του Μπερνάρ, είναι εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton την τελευταία δεκαετία, υπεύθυνη για την επίβλεψη όλων των προϊοντικών δραστηριοτήτων του brand.

Από το νέο της πόστο της στη Dior, θα συνεργαστεί στενά με τον Σαρλ Ντελαπάλμ, ο οποίος τώρα αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος.

Οι μικρότεροι γιοι από τον δεύτερο γάμο του «λύκου» της Louis Vuitton,  συμμετέχουν επίσης στο διοικητικό σχήμα του LVMH. Ο Αλεξάντρ είναι υπεύθυνος προϊόντων και επικοινωνιών στην Tiffany εδώ και δύο χρόνια, ο Φρεντερίκ διευθύνει την ελβετική ωρολογοποιία Tag Heuer, ενώ ο Ζαν έχει την ευθύνη της ανάπτυξης των ρολογιών στη Louis Vuitton.

Συζητήσεις για διαδοχή

Ο γάλλος μεγιστάνας, που κατάφερε να «αποκαθηλώσει» τον Ίλον Μασκ από τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, που καταρτίζει το Forbes, διευρύνει τα χαρτοφυλάκια των παιδιών του τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας συζητήσεις ότι ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταση, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή ένδειξη ότι σχεδιάζει να παραδώσει τα ηνία.

Σημειώνεται ακόμη ότι στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που προωθεί στη διοίκηση του κολοσσού, ο Αρνό ανέθεσε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Dior, Πιέτρο Μπεκάρι, τη διεύθυνση της Louis Vuitton, της ναυαρχίδας της LVMH.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή