Σφραγίζοντας ένα καλό έτος για τον τραπεζικό κλάδο, η Bank of America ανακοίνωσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο, λαμβάνοντας ώθηση από την αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους, μετά την επιθετική  νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

H αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων  για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού δεκαετιών έχει στηρίξει τα κέρδη στις καταναλωτικές τράπεζες, με τους αναλυτές να αναμένουν αυτά τα κέρδη να κορυφωθούν το 2023 και να συμβάλουν στην αντιστάθμιση των υποτονικών συναλλαγών καθώς και των προβλέψεων για μεγαλύτερες ζημίες δανείων.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) της Bank of America – στοιχείο που μετρά τη διαφορά μεταξύ των τόκων που κερδίζονται από δάνεια και καταβάλλονται από καταθέσεις – αυξήθηκαν κατά 29% στα 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο.

Τα κέρδη της που αφορούν τους κοινούς μετόχους αυξήθηκαν 2% στα 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 85 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, είχαν υπολογίσει κέρδος 77 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES.

Τα έσοδα της τράπεζας, καθαρά από τόκους, αυξήθηκαν 11% στα 24,5 δισ. δολάρια.

Κέρδη 11 δισ. για την JPMorgan το δ’ τρίμηνο – Ποιους κινδύνους «βλέπει» για το 2023

Οικονομική αβεβαιότητα

«Κλείσαμε τη χρονιά με έντονο ρυθμό, αυξάνοντας τα κέρδη από έτος σε έτος το τέταρτο τρίμηνο σε ένα ολοένα επιβραδυνόμενο οικονομικό περιβάλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Brian Moynihan σε δήλωση.

Οι οικονομικές προοπτικές είναι αβέβαιες από το 2022, καθώς η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, ο υψηλός πληθωρισμός και οι αυξανόμενοι φόβοι ύφεσης ώθησαν τους δανειστές να αφήσουν κατά μέρος μεγαλύτερα αποθέματα για επισφαλή δάνεια, περιορίζοντας την όρεξη των επενδυτών για συμφωνίες και πιέζοντας τις επενδυτικές τραπεζικές μονάδες .

Οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής της Bank of America μειώθηκαν περισσότερο από το μισό σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο, αφαιρώντας κάποια λάμψη από τα κέρδη στις καταναλωτικές της δραστηριότητες.

Η τράπεζα πρόσθεσε 403 εκατομμύρια δολάρια στο καθαρό αποθεματικό της. Αυτό συγκρίνεται με ένα καθαρό αποθεματικό 851 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή