Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας διαδήλωσαν την Κυριακή στη Μαδρίτη για την καταστροφή, όπως υποστηρίζουν, του δημόσιου συστήματος υγείας από τη συντηρητική τοπική κυβέρνηση.

Ντυμένοι με λευκές ρόμπες και χτυπώντας τύμπανα, όπως μεταδίδει το Reuters, πολλοί φώναζαν: «Οι περικοπές στη δημόσια υγεία είναι εγκληματικές».

Ισπανία: Καταγγελίες – σοκ για απάνθρωπη αντιμετώπιση υποψήφιων αεροσυνοδών

Πυρά

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης, της οποίας ηγείται η Ιζαμπέλ Αγιούσο του Λαϊκού Κόμματος, έχει δεχθεί πυρά τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19 το 2020, για την ελλιπή στελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

Οι διαδηλωτές λένε ότι η περιφερειακή κυβέρνηση διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ευνοεί τους ιδιωτικούς παρόχους.

Ντυμένος ως χάρος και κρατώντας ένα ψεύτικο δρεπάνι, ένας διαδηλωτής κρατούσε πλακάτ που έγραφε: «Είμαι το σχέδιο της Αγιούσο για (τον) θάλαμο επειγόντων περιστατικών».

«Έχουμε περίπου 40 ή 50 ασθενείς την ημέρα και μπορούμε να αφιερώσουμε περίπου έξι λεπτά στον καθένα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μας επιτρέπουν να παρέχουμε σωστή φροντίδα στους ασθενείς», δήλωσε στο Reuters η Ana Encinas, 62 ετών, γιατρός που εργάζεται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στη Μαδρίτη εδώ και 37 χρόνια.

Τι λέει η Αγιούσο

Η Αγιούσο αρνείται την κατηγορία ότι η διοίκησή της διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας προς όφελος του ιδιωτικού τομέα και λέει ότι οι διαμαρτυρίες και οι απεργίες ενορχηστρώνονται από αριστερά κόμματα ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών φέτος για να υπονομεύσουν τη συντηρητική περιφερειακή κυβέρνηση.

Τον Νοέμβριο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της Μαδρίτης για να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν