Χιλιάδες απολύσεις προγραμματίζει και η Microsoft, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, μπαίνοντας στον χορό των μαζικών περικοπών θέσεων εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας, μαζί με την Amazon και τη Meta, στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους για την αντιμετώπιση της επιβράδυνσης της ζήτησης και της επιδείνωσης των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως σχολίασε στο Reuters αναλυτής της Morningstar, το τοπίο που διαμορφώνεται μετά και τις επικείμενες απολύσεις ενός ακόμη τεχνολογικού κολοσσού, υποδηλώνει ότι όχι μόνο δεν βελτιώνεται η γενική κατάσταση, αλλά αντίθετα ότι μπορεί να συνεχίσει να επιδεινώνεται.

Απολύσεις: Τράπεζες και εταιρείες τεχνολογίας κόβουν θέσεις εργασίας λόγω διαφαινόμενης ύφεσης

Το βρετανικό Sky News ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι η Microsoft σχεδιάζει να περικόψει περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της, ή περίπου 11.000 εργαζόμενους.

Αντίστοιχα, το Bloomberg μετέδωσε ότι η εταιρεία προσανατολίζεται σε απολύσεις σε τμήματα μηχανικών σήμερα Τετάρτη, επικαλούμενο άτομο που γνωρίζει από κοντά το θέμα, ενώ το Insider γράφει ότι η Microsoft ενδέχεται να απολύσει έως και το ένα τρίτο τρίτο του προσωπικού της.

Η εταιρεία είχε 221.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης στις 30 Ιουνίου. Από αυτούς οι 122.000 βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες και 99.000 σε άλλες χώρες, στις 30 Ιουνίου.

Η Microsoft βρίσκεται υπό πίεση να διατηρήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης στη μονάδα cloud Azure, μετά από αρκετά τρίμηνα ύφεσης στην αγορά προσωπικών υπολογιστών που έπληξαν τις πωλήσεις των Windows και συσκευών.

Ήδη από τον προηγούμενο Ιούλιο είχε ανακοινώσει ότι είχε απολυθεί έναν μικρό αριθμό εργαζομένων, που όπως είχε γίνει γνωστό αργότερα, ανήλθε σε 1.000 άτομα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή