Να αναδειχθεί σε σημαντική κοιτίδα τεχνολογικών λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, στοχεύει το Aegean Neorion Innovation Center (ANIC) που στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το Κέντρο αποτελεί πρωτοβουλία του Ομίλου ONEX και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως ιδρυτές και της CISCO ως τεχνολογικού παρόχου, της COSMOTE ως στρατηγικού συνεργάτη και του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως εκπαιδευτικού εταίρου. Τα εγκαίνια του ANIC που πραγματοποιήθηκαν στις 18 Ιανουαρίου τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζορτζ Τσούνης.

Κυβερνοασφάλεια: Οι απειλές για τις επιχειρήσεις το 2023

Το ANIC δημιουργήθηκε με σκοπό την παραγωγή γνώσης και τη διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών στις τοπικές κοινότητες με τη δράση του να εκτείνεται σε τομείς όπως, η εκπαίδευση, η υγεία, το περιβάλλον και οι νέες τεχνολογίες. Παράλληλα, αποσκοπεί στο να αναβαθμίσει το ψηφιακό αποτύπωμα της Σύρου, μέσα από μια σειρά καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

 Με την λειτουργία του ANIC, ο Όμιλος ΟΝΕΧ όπως αναφέρει, σχεδιάζει λύσεις και καινοτομίες ώστε η τεχνολογία να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίστροφο, αναπτύσσει εφαρμογές, πληροφοριακά συστήματα και πλήθος δυνατοτήτων στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ έμφαση δίνεται και στον τομέα της υγείας και τηλεϊατρικής. Η CISCO στο πλαίσιο της συμμετοχής στο ANIC διασυνδέεται άμεσα με το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων  της Θεσσαλονίκης «DT&S Corner». Η διασύνδεση αφορά σε σημαντικά projects καινοτομίας που έχει ήδη αναπτύξει η εταιρεία και τα οποία θα μεταφερθούν αυτούσια και στο ANIC.

 Η COSMOTE, εστιάζει σε ολοκληρωμένες λύσεις Telemedicine και Crew Welfare (Gaming – Movies on Demand platforms), ενώ έχει δημιουργήσει ένα Training Center σε συνεργασία με την ΟΤΕ Academy. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως ο βασικός ακαδημαϊκός πυλώνας, υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις προς όφελος της επιστήμης, της κοινωνίας και της οικονομίας (ερευνητικά προγράμματα, έργα καινοτομίας, μεταφοράς τεχνολογίας start-up incubation κ.α.).

 Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης, τόνισε: «Είναι τιμή μου να παρίσταμαι στα επίσημα εγκαίνια του Aegean Neorion Innovation Center. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου καθώς δύο αμερικανικές εταιρείες, η Onex και η Cisco, συνεργάζονται στενά με τους Έλληνες εταίρους μας —την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Cosmote— για τη δημιουργία αυτού του κέντρου που θα αποφέρει σαφή οφέλη στην κοινότητα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην ευημερία ολόκληρης της περιοχής». 

 Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε ότι: «Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πιστεύουμε στις συμμαχίες. Το Aegean Neorion Innovation Center της Σύρου είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα γόνιμης σύμπλευσης του ιδιωτικού τομέα με το Δημόσιο και την Περιφέρειά μας, το οποίο συνδημιουργήσαμε για να υπηρετήσουμε τον κεντρικό στόχο της πολιτικής μας, να κερδίσουμε ένα αύριο βιώσιμο για τα νησιά μας».

 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News